• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Etherische olie van fijne lavendel bio, wild geplukt

  2 Reviews

  Zijn geur is altijd aangenaam en wordt over het algemeen goed verdragen. Als bonus is hij, zoals zijn naam doet vermoeden, "wild" rustgevend. Deze plant is te vinden op de hoogvlakten van de Provence (geplukt op 1300 meter hoogte), delicaat en subtiel, waarvan de mauve aanwezigheid het landschap betovert.

  Meer lezen

  € 15,99

  En Stock

  Eerder gekend als « fijne lavendel, wildgeplukt » noemen we deze olie nu « wilde Lavendel offininalis » :  de echte Lavendel bij uitstek, aanwezig in zijn meest natuurlijke biotoop, geplukt op de hoge plateaus van de Provence, op meer dan 1000 m hoogte. De diversiteit van de bestanddelen is opvallend meer uitgesproken dan in alle andere variëteiten van echte Lavendel.

  Plantkundige familie: Labiateae of Lamiaceae (lipbloemenfamilie)
  Latijnse benaming: Lavandula angustifolia Miller
  Oorsprong: Alpen Hoge Provence, Frankrijk, op een gemiddelde hoogte van 1300 
  Teelt: Gecontroleerde biologische landbouw - controle door Certisys-BE1
  Gedestilleerd deel: Bloeiende toppen 
  Proces voor het verkrijgen van: Stoomdestillatie
  Kwaliteit: 100% zuiver, natuurlijk en chemogetypeerd - voedingskwaliteit
  Geurige noten: zoet en bloemig

  Esters: linalylacetaat (42%), lavandulylacetaat (2%)
  Monoterpenolen: linalool (19%) terpineen-4-ol (10%)
  Oxiden: 1,8 cineole (2%)   
  Ketonen: borneone (kamfer: sporen)

  Van alle vormen van Lavandula vera, is deze wilde Lavandel officinalis niet noodzakelijk fijner dan haar gekweekte equivalent, maar het drukt al de energie uit van een wilde plant. Geen gebrek aan adjectieven om het aroma te beschrijven : levendig, nobel, lichtgevend, licht, complex. Zoals we voor een wijn zeggen : het heeft body. De prijs van dit wonder staat in verhouding tot de beperkte oogsten. Deze olie is het principe van emotioneel evenwicht. Het geeft een gevoel van innerlijke rust, samenhang, evenwicht. Geef er zonder twijfel de voorkeur aan voor psycho-emotionele en cosmetische toepassingen.

  • Niet gebruiken tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.
  • Risico op allergie (limoneen, linalool): let op dat er geen overdosis in mengsels wordt gebruikt. De test van de holte van de elleboog is aanbevolen voorafgaand aan elke toepassing op de huid (min. 48 uur voor gebruik).
  • Vermijd contact met de ogen 
  • Buiten bereik van kinderen houden
  • De belangrijkste eigenschappen en toepassingen van deze essentiële olie worden ter informatie gegeven: het is een synthese van de eigenschappen die beschreven worden in erkende aromatherapieboeken en/of in overeenstemming met voorouderlijke en populaire tradities. Het is op geen enkele manier medische informatie of een bron van indicaties.    

  Huidtype
  droge huid
  gemengde huid
  gevoelige huid
  huid met neiging tot acne
  normale huid
  rijpe huid
  vette huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van het gras
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HELAANS10