• -30%
  • Bio

Essentiële oliën

Bio etherische olie van Hyssop Aristatus

HYSOP ARISTATUS bio Certisys Verstopte longen en bronchiën? Aangebracht bij massage, bestrijdt deze olie op doeltreffende wijze ademhalingsproblemen met slijmophopingen.

Meer lezen

€ 7,23

€ 10,33

En Stock

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Hyssopus aristatus 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voedingskwaliteit

Voorstelling
Deze hysop, afkomstig uit Spanje, bevat meer dan 1,8 cineol dan de decumbens hysop (gemiddeld 50 %). Ze bevat eveneens monoterpenolen, monoterpenen en ketonen. Dit laatste ingrediënt in redelijke hoeveelheid, voldoende om effectief zonder giftig te zijn. 

Eigenschappen*
De werking van deze etherische olie, minder discreet dan de Hyssopus decumbens, beperkt zich tot het domein van de respiratoire aandoeningen. Daar ze expectorans en mucolytisch is, is ze interessant om de ademhalingsproblemen met slijmophoping te bestrijden: sinusitis, bronchitis, astma (frictie, massage, verdamping). Ze beschikt eveneens over een uitstekende antibacteriële capaciteit.  

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Een plant uit de bergen waarvan het aroma de vlugheid van begrip en de helderheid oproept. Ondanks een uitgesproken ademhalingsimpact, is de persoonlijkheid van het "hysop" geslacht goed aanwezig. Zoals een lavendel, tijm, rozemarijn, … is de hysop een opmerkelijke en ijverige genezer. Ze is zeer hartelijk en brengt het Pyreneese licht over waarin ze floreert. 

Ons advies
Een etherische olie voor de ademhaling, weinig bekend naar onze mening, ondanks een uitstekende dosering van haar bestanddelen en een zeer schappelijke prijs voor een vertegenwoordiger van het "hyssop" geslacht.

Welzijn
ademhaling
concentratie
Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
Zich mentaal ontvluchten
Bio
Ja

Referentie
HEHYAR10