• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Bio etherische olie van Hyssop Aristatus

  HYSOP ARISTATUS bio Certisys Verstopte longen en bronchiën? Aangebracht bij massage, bestrijdt deze olie op doeltreffende wijze ademhalingsproblemen met slijmophopingen.

  Meer lezen

  € 11,04

  En Stock

  Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
  Latijnse benaming: Hyssopus aristatus 
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  Deze hysop, afkomstig uit Spanje, bevat meer dan 1,8 cineol dan de decumbens hysop (gemiddeld 50 %). Ze bevat eveneens monoterpenolen, monoterpenen en ketonen. Dit laatste ingrediënt in redelijke hoeveelheid, voldoende om effectief zonder giftig te zijn. 

  Eigenschappen*
  De werking van deze etherische olie, minder discreet dan de Hyssopus decumbens, beperkt zich tot het domein van de respiratoire aandoeningen. Daar ze expectorans en mucolytisch is, is ze interessant om de ademhalingsproblemen met slijmophoping te bestrijden: sinusitis, bronchitis, astma (frictie, massage, verdamping). Ze beschikt eveneens over een uitstekende antibacteriële capaciteit.  

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Een plant uit de bergen waarvan het aroma de vlugheid van begrip en de helderheid oproept. Ondanks een uitgesproken ademhalingsimpact, is de persoonlijkheid van het "hysop" geslacht goed aanwezig. Zoals een lavendel, tijm, rozemarijn, … is de hysop een opmerkelijke en ijverige genezer. Ze is zeer hartelijk en brengt het Pyreneese licht over waarin ze floreert. 

  Ons advies
  Een etherische olie voor de ademhaling, weinig bekend naar onze mening, ondanks een uitstekende dosering van haar bestanddelen en een zeer schappelijke prijs voor een vertegenwoordiger van het "hyssop" geslacht.

  Aromatische identiteit
  Karakter van het gras
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEHYAR10