• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Salie bio etherische olie

  Etherische olie van bio Salie vertoont gelijkenissen met vrouwelijke hormonen en kan dus een natuurlijke aanvulling zijn tijdens de menopauze.

  Meer lezen

  € 8,14

  En Stock

  Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
  Latijnse benaming: Salvia officinalis
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voorstelling
  De etherische olie van salie is rijk aan ketonen. Alleen uitwendig gebruik is toegestaan, behalve met een deskundig advies.

  Eigenschappen*
  De etherische olie van salie is lypolitisch (lost de vetten op) en tonifieert de bloedcirculatie. Ze is helend, tonifieert de huid en het tandvlees. Ze is oestrogeen-like. Ze regulariseert het overmatig transpireren. Ze is actief tegen virussen met een uitgesproken tropisme voor de huid.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma van de etherische olie van salie is zacht, doordringend en bedwelmend. De plant zelf is "reddend" volgens haar Latijnse etymologie. Haar sterk voorkomen dwingt haar omzichtig te gebruiken. Aan de vrouwen staat ze toe zelfverzekerd de beproevingen van het leven te doorstaan.

  Ons advies
  Men zal zich ook - en vooral - interesseren in het hydrolaat van dezelfde plant, minder delicaat om te gebruiken.

  Aromatische identiteit
  Karakter van het gras
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HESAOF10