• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Scharlei (muskaatsalie) bio etherische olie

  Partner van de vrouwen onder ons: etherische olie van bio Scharlei verzacht menstruatiepijnen en ondersteunt tijdens de menopauze.

  Meer lezen

  € 12,92

  En Stock

  Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
  Latijnse benaming: Salvia sclarea
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  Haar etherische olie is zeer verwant met die van de fijne lavendel, hoewel hun geuren goed verschillend zijn: ze bevat dezelfde ester - linalylacetaat - in grote hoeveelheden, monoterpenen en sesquiterpenen. Ze bevat geen ketonen zoals de etherische olie van salie, daarom heeft ze geen fysiologische toxiciteit. 

  Eigenschappen*
  Amenorroe, dysmenorroe, menstruatiepijnen, onaangenaamheid van menopauze: de etherische olie van scharlei (muskaatsalie) wordt gewaardeerd voor haar "hormone-like" eigenschappen. Ze is relaxerend en antispasmodisch.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het kenmerkende aroma van de etherische olie van scharlei (muskaatsalie) - zacht, aanhoudend en muskusachtig - verleent haar een belangrijke rol in de reuktherapie. Ze helpt zelfvertrouwen en creativiteit te hebben. Ze bevordert de dromen waarvan men een precieze herinnering aan overhoudt.

  Ons advies
  Ze heeft veel gemeenschappelijke punten met de fijne lavendel en kan trouwens ernaast gecultiveerd worden. Rustig en vluchtig is de lavendel, dieper en aanhoudend is de scharlei.  Welzijn
  pijnlijke maandstonden
  stress
  verlies of daling van libido vrouw
  warmteopwellingen
  zelfvertrouwen
  zware benen
  Aromatische identiteit
  Karakter van de bloem
  Karakter van het gras
  Emotionele impact
  De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen
  De verbeeldingen en de dromen begunstigen
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HESASC10

  Recept

  Bad om te ontspannen en goed te slapen