BRADERIE ANTI-GASPI - 30% sur une sélection à découvrir ICI !
  • Bio

  Essentiële oliën

  Rode mirte bio

  1 Reviews

  RODE MIRTE bio Certysis De etherische olie van mirte, groene of rode, wordt beschouwd als één van de meeste getolereerde op gebied van ademhaling.

  Meer lezen

  € 9,39

  En Stock

  Mirtefamilie (Myrtaceae)
  Latijnse benaming: Myrtus communis met myrtenylacetaat
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voorstelling
  Deze struik uit het Middellandse Zeegebied met witte bloemen levert een etherische olie met een karakteristieke geur, uiting van een complexe biochemie. Dit bijzondere chemotype onderscheidt zich van de chemotype van cineol (algemeen "groene mirte" genoemd) door een hoog gehalte aan esters en een minder indrukwekkend gehalte aan pinenen. 

  Eigenschappen*
  We benadrukken haar ontzwellende eigenschappen voor het lymfenvatenstelsel en de aders. De essentiële eigenschappen blijven echter dezelfde en de twee chemotypes van mirte kunnen vergeleken worden, vooral op vlak van de ademhaling. Haar kalmerende eigenschappen zullen sterker zijn. Zelfde gebruik om de schildklier te stimuleren in geval van hypothyreoïdie. Het is daarnaast een huidtonicum voor de gerimpelde en gedevitaliseerde huid. U voegt het toe in een basiscrème of een plantaardige olie van muskusroos, argan, jojoba,...

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma van de etherische olie van mirte is balsemachtig, fris en zuurstofgevend. De populaire tradities associëren mirte aan jeugdigheid, beauty en zuiverheid. Deze etherische olie verlicht en zuivert de ziel: zij die gevangen zitten in hun ongezonde gewoontes (tabak, drugs,...) of negatieve emoties zoals woede, hebzucht, lust of schrik, zullen voordeel trekken uit haar gebruik. Er is duidelijk minder jeugdigheid in dit chemotype van de "rode mirte", wat geapprecieerd zal worden door zij die beslissen vooruit te gaan zonder zin te hebben evenwel in de war te worden gebracht ...

  Ons advies
  De etherische olie van mirte, groene of rode, wordt beschouwd als één van de meeste getolereerde op gebied van ademhaling. De etherische olie van groene mirte beschikt over de meest uitgesproken "mirte" persoonlijkheid maar is vrij kostbaar. Eén van de troeven van de rode mirte is competitiever te zijn op economische vlak.

  Welzijn
  ademhaling
  buikpijn
  pijnlijke maandstonden
  zelfvertrouwen
  zware benen
  Huidtype
  rijpe huid
  Emotionele impact
  De geest bevrijden van dat wat hem hindert om terug naar het essentiële te komen
  De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
  De kracht vinden om zich te engageren van het begin tot het einde
  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
  Gesteund worden tijdens een moeilijke periode
  Zich bevrijden van afhankelijkheden, nefaste gewoontes
  Bio
  Ja

  Referentie
  HEMYCOBA10