• -10%
  • B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Kardemom bio essentiële olie

Een overblijvende plant uit warme en vochtige landen, van dezelfde familie als gember, met sterke wortels en slanke stengels met zeer lange bladeren. De vrucht is een kleine, ovale, groene capsule met veel zaden. En de essentiële olie, aanwezig in Kyphi, het beroemde parfum van het oude Egypte, is licht citroenachtig, kruidig en altijd fris.

Meer lezen

€ 15,24

€ 16,93

En Stock

  • Gemberfamilie (Zingiberaceae)
  • Latijnse benaming: Elettaria cardamomum
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de vruchten (zaden)
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Het lage rendement van de zaden bij de distillatie verklaart de vrij hoge prijs van de etherische olie. Een verhoging van het aanbod in Guatemala staat vandaag de commercialisatie ervan toe aan meer schappelijke prijzen dan in het verleden. De etherische olie van kardemom bestaat vooral uit esters en oxiden, maar het grootste deel van de andere chemische families zijn er in mindere hoeveelheden vertegenwoordigd.

Ze wordt gebruikt als krampstillend middel op vlak van spijsvertering, ademhaling en het hart. Ze is carminatief. Ze stimuleert en regelt de darmfunctie in geval van dyspepsie van psychische oorsprong. Ze is minder specifiek dan bepaalde andere etherische oliën op dit vlak en kan evenwel bronchitis catarrhalis en astma behandelen. Door op de zaden van kardemom te kauwen komt er een lookgeur vrij en verfrist het de adem, na om het even welk gerecht te hebben geconsumeerd. U verkrijgt hetzelfde resultaat door op een stukje brood met 1 druppel etherische olie van kardemom te kauwen. Bij verdamping bedekt het sterke aroma van kardemom de onaangename geuren, van om het even welke oorsprong.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Het aroma dat vrijkomt is luchtig, intens, zacht, warm en gekruid. De etherische olie van kardemom geeft moed aan het hart en het spijsverteringsstelsel die hebben geleden door emotionele spanningen. Ze regelt een inwendige harmonie, ze bevrijdt de geest en maakt haar beschikbaar en helder.

Aromatische identiteit
Karakter van de specerij
Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HEELCAB10