• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Sevillalavendel bio

  SEVILLALAVENDEL bio Certisys Met gelijkaardige kwaliteiten aan tea tree en spijklavendel, handelt deze etherische olie krachtig tegen oorontstekingen, koorts en pijn. Daarnaast heeft ze een herstellend en zuiverend vermogen op de huid.

  Meer lezen

  € 7,93

  En Stock

  Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
  Latijnse benaming: Lavandula stoechas ssp luisieri
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd Be-Bio-01

  Belangrijkste bestanddelen:
  luisieryl acetaat 22 %
  lavandulyl acetaat 5 %
  luisierol 10 %
  1,8 cineol 15 %
  ketonen 5 %

  Voorstelling
  Sevillalavendel groeit in het wild op zanderige kleiachtige bodems van Andalusië en Portugal. Zelfs indien de botanisten haar verwanten met de stoechas lavendel, toch is ze verschillend! In de biochemie van haar etherische olie observeren we een overheersing van esters, aanzienlijk verschillend van degene die we aanbieden in de etherische oliën van de Lavandula Vera. De Sevillalavendel ontwikkelt, zowel door haar biochemie als door haar aroma, een unieke persoonlijkheid. De Sevillalavendel is ruim onderbenut, toch zijn haar kwaliteiten de moeite waard en zouden ze meer moeten toestaan een zeer beschikbare soort te beheren, met een grote hoeveelheid, en bovendien wild.  

  Eigenschappen
  Observaties hebben de impact van deze etherische olie onthuld op de koorts en pijn. Haar antalgische effect, actief op het ademhalingsstelsel, is doeltreffend voor de stekende pijnen van oorontstekingen. We merken vooral een perfecte affiniteit op met de huid. Haar capaciteit om de huid te regenereren blijkt uitzonderlijk te zijn. Ze zou de spijklavendel kunnen vervangen in de behandeling van brandwonden. Door haar zuiverend en regenererend vermogen lijkt ze ook veel gemeenschappelijke punten te hebben met de etherische olie van tea tree. Deze capaciteit om de huid te regenereren geldt eveneens voor de pigmentvlekken (ook ongelukkig "verouderingsvlekken" genoemd).

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 


  Psycho-emotioneel vlak
  Nogmaals, het is doorheen dit aspect dat we het best deze etherische olie karakteriseren, ze is uniek in haar soort, wordt goed getolereerd en heeft een aangename geur. De lichte toetsen van cineol wijken snel voor fruitige toetsen (weinig of geen bloemige toetsen zoals in de fijne lavendel), en om af te sluiten drukt een diepe toets zich uit, die oleoharsen oproept en zelfs vleugjes tabak. Sevillalavendel heeft niet de ruwheid van spijklavendel (die heel weinig esters bevat), noch de beetje frisse kant van de stoechas lavendel (dat een beetje te veel aan ketonen heeft). Wanneer men de olie ruikt doen haar esters wonderen om een innerlijke ontspanning op te wekken die niet verdooft. Deze innerlijke rust staat aan de gedachte toe om zich te structureren, om doeltreffender te zijn. Men observeert in deze Sevillalavendel een combinatie tussen esters en ketonen, vaak synoniem voor harmonie en beheersing (men vindt in de etherische olie van Sevillalavendel een klein vleugje verbenone!). Christian Escriva maakt een parallel met de onsterfelijk helichrysum van Corsica en voelt een identieke kracht om de bijna vergeten souvenirs te laten terugkomen.

  Ons advies
  Naast haar preferentieel gebruik in de cosmetica is er ook een rijk potentieel op emotioneel vlak. De behandeling van alle "huidproblemen" zal rekening houden met dit belang. 

  Huidtype
  droge huid
  gemengde huid
  gevoelige huid
  huid met neiging tot acne
  normale huid
  rijpe huid
  vette huid
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HELALUB10