BRADERIE ANTI-GASPI - 30% sur une sélection à découvrir ICI !
  • -30%
  • Slow cosmétique

Cosmetische ingrediënten

Transparante xanthaangom in poeder

Xanthaangom wordt vooral gebruikt om een gel te maken. Ze wordt geïntegreerd in de, koude of warme, vloeistoffase. Dit is de versie in poeder.

Meer lezen

€ 4,31

€ 6,16

En Stock

Geleermiddel

Xanthaangom verhoogt de viscositeit van vloeibare producten. Het is opgenomen in de lastenboeken van de biologische cosmetica. Het is niet verontreinigend en ongevaarlijk. Xanthaangom wordt vooral gebruikt om een gel te maken. Ze wordt geïntegreerd in de, koude of warme, vloeistoffase. De beste manier is de vloeistoffase licht warm maken en de xanthaangom, geleidelijk en al strooiend, eraan toevoegen. Goed roeren met een garde tot de klontertjes volledig zijn verdwenen. Een kleine hoeveelheid (minder dan 1 % van het volume) xanthaangom toevoegen indien u een vloeibare gel wenst te bekomen. Voor een dikke gel, 2% van het volume. 

U kan heel eenvoudig een kalmerende gel voor de oogcontouren maken vanaf een korenbloem hydrolaat. In deze waterige gel kan men zonder problemen maximum 1 % etherische olie toevoegen (bijvoorbeeld mastiekboom voor opgezwollen oogleden).
Nog altijd met dezelfde doelstelling, kan ook een vloeibare basiscrème geschikt zijn. 

De andere mogelijke toepassing van deze xanthaangom is het toe te voegen in een lichte emulsie (type olie in water),d.w.z. in aanwezigheid van een belangrijke vloeistoffase. Haar rol zal dan vooral zijn de emulsie te stabiliseren en vooral aan de crème een extra zachte en gladde kwaliteit te geven. In dit geval, verdunnen tot 0,3 % van de vloeistoffase.

Slow cosmétique
Ja

Referentie
ICGX50

Recept

Zelfgemaakte Aloë vera gel