En Stock

Elemi

€ 3,95
Inclusief belasting
ELEMI Het is één van de planten die door de Egyptenaren werd gebruikt voor balseming, schoonheidsverzorging en parfums. Meer weten
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Botanische familie van Burseraceae
Latijnse benaming: Canarium luzonicum
Etherische olie verkregen door distillatie van de aromatische hars (oleohars)

Voorstelling
Deze boom maakt deel uit van de Burseraceae, waar men olibanum, mirre,… terugvindt. Deze etherische olie komt uit de Filippijnen. Ze bestaat uit een aanzienlijke hoeveelheid monoterpenen, vooral limonen, iets minder sesquiterpenen, sesquiterpenolen en gevarieerde, maar discretere, monoterpenolen.

Eigenschappen
Deze etherische olie is digestief, stimulerend voor het geheel van de secreties die zijn verbonden aan deze functie. Ze oefent een antiseptische en balsemachtige werking uit op het ademhalingsstelsel. Ze is helend. Men kan het op de huid aanbrengen omwille van haar herstellende eigenschappen (zweren, wonden,...)

Psycho-emotioneel vlak
Het is één van de planten die door de Egyptenaren werd gebruikt voor balseming, schoonheidsverzorging en parfums. Op emotioneel vlak, "verenigt" ze, door een gevoel van inwendige vrede te brengen en totale mentale helderheid. Het kan eveneens gebruikt worden om de meditatie te begunstigen en, meer zelfs, de visualisatie. Gebruik haar als een parfum (discrete zalving), in het bad, in uw douchegel, als lichte verdamping. Men zal haar aroma, die kenmerkend is voor een oleohars, appreciëren- de limoneen brengt een zeer originele fruitige kleuring mee. 

Ons advies
"Verenigen" herinnert er ons ook aan dat deze elemi, volgens de alchemisten, de eenheid tussen aarde en hemel tot stand brengt. De voeten in de aarde en het hoofd in de sterren: alleen zij, deze etherische olie, zal ons niet herleiden tot volmaakte wijzen. Maar de weg is aangegeven.

34 Items
Bioflore
HECALU10
2009-11-06
Welzijn
moeilijke spijsvertering
rugpijn
stress
Schoonheid
litteken

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Elemi

ELEMI

Het is één van de planten die door de Egyptenaren werd gebruikt voor balseming, schoonheidsverzorging en parfums.

Write your review