En Stock

Ferule of Galbanum 5 ml

€ 7,95
Inclusief belasting
Inhoud
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Schermbloemenfamilie (Apiaceae )
Latijnse benaming: Ferula gummosa
Etherische olie verkregen door distillatie van de gomhars

Voorstelling
De Iraanse afkomst van deze olie getuigt dat deze plant een voorliefde heeft voor de laagvlaktes van Centraal-Azië. Door haar origineel parfum en haar medicinale krachten, is ze beroemd sinds de oudheid. Haar biochemische samenstelling wordt overheerst door de monoterpenen, wat niet verhindert dat er een grote verscheidenheid van bestanddelen is die weinig vertegenwoordigd zijn: esters, ethers, sesquiterpenen, sesquiterpenolen, samengestelde stikstoffen, ftaliden,...

Eigenschappen*
Het wordt weinig gebruikt in conventionele aromatherapie. Men wijst op haar antalgische, energetiserende en emmenagoge eigenschappen. Men kan aanraden haar te gebruiken, als frictie of als massage, voor haar gunstige krachten op de spieren en pijnlijke gewrichten, meestal in combinatie. Meer prozaïsch gezien, houdt ze doeltreffend de insecten af. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Weinig beschikbaar en vrij duur. Het is vooral in deze context dat deze "Bijbelse" essence wordt overwogen. Voor haar zeer originele, jeugdige, houterige, doordringende en aardachtige geur. Men onthoudt vooral haar capaciteit om te energetiseren, met andere woorden, elke nerveuze spanning afvoeren dat is genesteld in angst, depressie, gevoelskilte. Ze brengt, een beetje als elemi, innerlijke rust en mentale helderheid, of anders gezegd, ze "verenigt". Perfect als zalving, als massage, in het bad, als lichte verdamping,...

Ons advies
Deze etherische olie verenigt originaliteiten in zich. Door het producerend orgaan: een gomhars afgescheiden van een schermbloemige, het gebeurt zelden. Het moet zonder twijfel bijzonder complex zijn om te kunnen verenigen! Plechtig, zoals elke etherische olie geëxtraheerd uit hars, maar uiteindelijk vrij vluchtig zoals wapperende schermbloemigen in de wind.

9902 Items
Bioflore
HEFEGU5
2011-06-21
Welzijn
algemene tonus
angst en paniek
gewrichtsproblemen
insectenwerend middel
neerslachtigheid en moedeloosheid
spierpijnen
vermoeidheid

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Ferule of Galbanum 5 ml

Write your review