Niet op voorraad

Fragonia

Bewaar 10%
€ 12,15
Inclusief belasting
FRAGONIA Met vergelijkbare eigenschappen aan de etherische olie van tea tree maar zachter op de huid. Onmisbaar in uw huisapotheek! Meer weten
Inhoud
Deze versie van het product is momenteel niet in voorraad
Toevoegen aan verlanglijstje
Beschrijving

Mirtefamilie (Myrtaceae)

Latijnse benaming: Agonis fragrans

Etherische olie verkregen door stoomdistillatie van twijgen met bladerenVoornaamste bestanddelen

alfa-pineen: 26 %

1,8 cineool: 26 %

linalool: 11 %

alfa-terpineol: 7 %

terpineen-4-ol: 4 %

myrtenol: 4 %Voorstelling

Een zeer mooie, rijk gevulde struik met bloemen die afkomstig is uit het zuidwesten van Australië. Fragonia heeft gemeenschappelijke punten met tea tree en mirte, die allen deel uitmaken van de mirtefamilie. Dezelfde vergelijking geldt op biochemisch vlak: bovendien maakt het duo alfa-terpineol en cineool een vergelijking met ravintsara relevant. Wat een link legt tussen fragonia met deze laatste is een levendig, zuurstofgevend aroma waar de fruitige en bloemige toetsen doordringen. Om fragonia zowel op botanisch, aromatisch en biochemisch vlak te beschrijven, geldt systematisch het woord "evenwicht".Eigenschappen*

Het mooie evenwicht tussen monoterpenen (alfa-pineen) en cineool garandeert een respiratoire etherische olie met een uitstekende tolerantie, vergelijkbaar met een hysop aristatus of een groene mirte. Het product is zeer goed geschikt voor de verdamper.

In vitro heeft ze een gelijksoortige werking aangetoond als die van de etherische olie van tea tree of oregano op de bacteriestammen van Acinetobacter baumannii, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Serratia marcescens, Staphylococcus aureus en Staphylococcus epidermidis.

Haar gebruik wordt ook overwogen tegen candidose.

Haar immunostimulerende werking is natuurlijk aanzienlijk.

Rekening houdend met de voorafgaande vaststellingen, zou fragonia perfect haar plaats hebben in elk mengsel, wat de gekozen gebruiksaanwijzing ook is, om de etherische olie van tea tree aan te vullen, zonder dat ze haar volledig kan vervangen.

Op cosmetisch vlak beschikt ze over dezelfde indicaties als de etherische oliën van tea tree of palmarosa. Men zal er ook aan denken deze etherische olie met een aangename geur te gebruiken als actief ingrediënt van een deodorant. * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. Psycho-emotioneel vlak

Het is vooral op dit vlak dat deze recente etherische olie tot haar recht kwam. Dr. Pénoël ziet het als een "yin" etherische olie, een perfecte expressie van het vrouwelijke principe. Deze etherische olie, geëxtraheerd uit bladeren en hout, brengt de elementen over van rustige innerlijke kracht, assertiviteit en luciditeit over onszelf en de wereld die ons omringt. Ze is neurotonisch en haar bevrijdende werking wordt uitgeoefend op onze twijfels, negatieve gevoelens en vroegere wrok.

In Australië bevestigen de therapeuten die fragonia hebben gebruikt dat ze bijzonder actief is op de hoogste chakra's, wat haar affiniteit met de spiritualiteit, dromen, introspectie en de capaciteit om conflicten op te lossen bevestigt. 

Gebruik haar in een lichte verdamping of als een parfum, eventueel zuiver, maar bij voorkeur tot 5 % verdund in een roll-on, in een basis van plantaardige olie van zonnebloem, hazelnoot of jojoba. Om te helpen zich te bevrijden uit een geblokkeerde situatie, in alle betekenissen van het woord, beveelt men aan het aan te brengen in de nek, bovenaan de wervelkolom, alvorens te slapen. Op dezelfde manier als met elemi.Ons advies

Hoewel ze een aangename geur heeft, bezit ze niet al het therapeutische en regenererende potentieel van tea tree. We voelen het en ervaren het als zeer polyvalent, altijd in functie van dit inwendige evenwicht dat haar kenmerkt. Deze laatste is ideaal voor alle energetische toepassingen.

Bioflore
HEAGFRC10
2012-11-03
Welzijn
ademhaling
angst en paniek
gewrichtsproblemen
immuniteit
neerslachtigheid en moedeloosheid
overgevoeligheid en emotioneel
spierpijnen
zelfvertrouwen
Fysiologische impact
Ademhalingscomfort
Bevordert de immuniteit
Hulp om de externe agressies te bestrijden
Nerveuze harmonie
Neurotonisch
Emotionele impact
Beschikbaar zijn voor meditatie, voor de spirituele openheid
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen
De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen
De verbeeldingen en de dromen begunstigen
Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
Een sterke eigenwaarde ontwikkelen
Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
Zich bevrijden van rancunes, misnoegens en eindeloze herhalingen
Aromatische identiteit
Karakter van het blad
Karakter van het hout
Schoonheid
oneffenheden
zweten
Huidtype
huid met neiging tot acne

Specifieke referenties

Reviews

No customer reviews for the moment.

Meld u aan bij uw account om uw mening over dit product achter te laten.

Write your review

Fragonia

FRAGONIA

Met vergelijkbare eigenschappen aan de etherische olie van tea tree maar zachter op de huid.

Onmisbaar in uw huisapotheek!

Write your review