Hersftroutines: energie, immuniteit, haar en huid

Hersftroutines: energie, immuniteit, haar en huid

Rosse bladeren, kortere dagen, regen en miezer... geen twijfel mogelijk, de herfst is er! De natuur bereidt zich voor op het koude seizoen en net als haar, dalen wij ook af naar ons innerlijk zijn. In deze periode is het mogelijk dat we ons 'down' voelen, onze huid doffer wordt en vermoeid, we last hebben van haaruitval... geen paniek, dat is normaal! Hieronder leest u onze herfstroutines om volop van dit seizoen te genieten zonder energie te verliezen.

Blijven lachen!

Om de seizoensdip tegen te gaan, denken we aan etherische oliën van citrusvruchten, gekend om hun opbeurende werking. Pompelmoes, zoete sinaasappel, mandarijn, ... samen te verstuiven met ontspannende essentiële oliën zoals lavendel, petit grain bigaradier, ylang-ylang.

Roller herfstzon

Een roller om de seizoensdip te trotseren, de vermoeidheid te bestrijden en een zonnige mood te behouden. Aan te brengen op de binnenkant van de polsen en de zonnevlecht, zo vaak als nodig.

Ingrediënten voor een roller van 10 ml

 • 9,7 ml plantaardige hazelnotenolie
 • 2 druppels Citroenmelisse - Servië etherische olie
 • 4 druppels Bergamot etherische olie
 • 1 rollerflesje

Vul uw flesje met de plantaardige olie. Voeg de etherische oliën toe, plaats de rollerbal erop, even schudden en klaar!

Detox & energiekuur met citroen

Om de lever zacht te draineren, de immuniteit te stimuleren en energie terug te vinden. Neem elke ochtend en avond gedurende 21 dagen 3 druppels bio citroenessence in een beetje plantaardige olie (koolzaad of olijfolie bv). Kuur voorbehouden voor volwassenen, niet geschikt tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Om uw immuniteit te versterken en zich voor te bereiden op de winter, denk ook aan onze synergie "Immunity" in spray.

Een herfstroutine voor de huid

Wanneer het bruine kleurtje vervaagd is, kan de huid er moe uit zien, getrokken en dof zijn. Om opnieuw glas te geven aan uw huid is er deze natuurlijke routine : een keer per week neemt u een stoombad met planten gevolgd door een zachte peeling en een kleimasker (zie onze instagram-account).

Stoombad met planten

Stoom opent de huidporiën en maakt de huid vrij van toxines. Een ideale verzorging om de huid voor te bereiden op een peeling of masker. De synergie van lavendel, salie en roos kalmeert en zuivert de huid in alle zachtheid.

Ingrediënten voor een stoombad met planten:

 • 2 eetlepels hydrolaat. Kies een zuiverend hydrolaat zoals laurier, geurig alant, fijne lavendel of roos
 • een grote kom warm water
 • gedroogde planten: lavendel, salie en roos

Giet twee eetlepels hydrolaat en een handvol gedroogde planten in een grote kom warm water en plaats uw gezicht boven de kom, met een handdoek over het hoofd zodat de damp niet ontsnapt. Geniet van het heerlijke stoombad gedurende 5 minuten.

In geval van een zeer gevoelige huid met neiging tot couperose, is het stoombad niet geschikt omwille van de warmte.

Gezichtsolie herfstlicht

Een volledige verzorging, aangepast aan alle huidtypes. Hazelnootolie bevordert het evenwicht en zuivert de huid, jojobaolie beschermt de opperhuid en rozenbottelolie heeft een herstellende werking om er goed uit te zien, omdat ze rijk is aan carotenoïden.

Ingrediënten voor een flesje met druppelteller in glas van 30 ml:

 • 10 ml hazelnootolie
 • 10ml jojobaolie
 • 10ml rozenbottelolie CO2-extract

SOS haar in nood!

In de herfst is het normaal dat er meer haar uitvalt. Om dit te beperken gebruikt u regelmatig een plantaardige verzorging om de haren te versterken en een gezonde haarbos te houden.

Het Biotonic haarmasker

Een krachtige stimulans voor de hoofdhuid, om haaruitval te verminderen, het haar te versterken en glans te brengen!

Breng deze olie al masserend aan op de droge hoofdhuid en masseer zacht de hoofdhuid met de vingertoppen. U kan ook een kleine hoeveelheid op de lengtes en punten aanbrengen als u droge haarpunten heeft. Laat 20 minuten tot een hele nacht rusten.

Breng vervolgens een masker met plantenpoeders aan en daarna een zachte shampoo.

Versterkend masker met heemstwortel en mosterd

Een masker met rhassoul, heemstwortel- en mosterdpoeder om de haargroei te stimuleren en het haar mooier te maken.

 • 25g rhassoul, ultrafijn
 • 10g heemstwortelpoeder
 • 2g mosterdpoeder *
 • 10 ml aloë vera gel
 • 10 ml bio jojobaolie
 • 150 ml lauw water

Bereiding: meng de poeders, plantaardige olie en aloë vera gel, vervolgens met het lauwe water tot een homogene en smeuïge mengeling.

Breng al masserend aan op de hoofdhuid, na een oliebad. Laat 5 à 10 minuten rusten, maak uw haar nat en spoel uit. Rhassoul is een natuurlijk shampoo, deze verzorging kan dus volstaan om uw haar te wassen. Als u het niet voldoende vindt, gebruik nog een zachte shampoo.

*Gebruiksvoorzorgen: Mosterdpoeder is zeer actief, test het in de plooi van uw elleboog 48 u voor gebruik om te zien of er een reactie optreedt.

Onze selectie