Muskaatnoot

Muskaatnoot

Gebruik de biologische etherische olie van Muskaatnoot om de spijsvertering te verbeteren en als stimulerend middel voor de algemene bloedcirculatie.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Muskaatfamilie (Myristicaceae)
  • Latijnse benaming: Myristica fragrans 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van noten
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze etherische olie, samengesteld uit monoterpenen, monoterpenolen en esters, stelt een perfecte aromatische gelijkenis voor met de noot, afkomstig uit Azië waaruit ze is getrokken.

Het is een algemeen, hersen- en bloedcirculerend stimulerend middel. Ze stimuleert de spijsvertering en is antibacterieel en antispasmodisch. Men raadt haar dus aan in geval van moeilijke spijsvertering dat samen gaat met een darminfectie en buikloop, digestieve atonie en spasmodische enterocolitis. Ze is uterotonisch en emmenagoog. De aanwezigheid van paracymeen maakt haar een analgeticum door huidapplicatie (reuma, spierpijn,...).

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Het aroma dat vrijkomt is warm, zacht, gekruid en etherisch. Men raadt haar aan voor personen die nerveus en bezorgd zijn, die altijd maar denken en niet genoeg slapen! Bevoorrecht hier een zachte verdamping en vooral cutaan gebruik: als frictie, genoeg verdund, of als massage.

Een gemakkelijk herkenbare reukpersonaliteit. Indien u het inwendig gebruikt, doe het dan voorzichtig en met kleine hoeveelheden. De kenmerkende molecule van deze etherische olie, die eveneens de oorzaak is voor het wantrouwen dat ze geeft, is een ether: myristicine. De muskaatnoot uit Sri-Lanka echter, die wij hier voorstellen, bevat minder dan 2 % ervan, wat haar een reële finesse geeft en haar gemakkelijker bruikbaar maakt. Uitwendig uit de etherische olie haar interessante, een beetje te overvloedige, eigenschappen zonder het risico dat is gelinkt aan de aanwezigheid van te veel myristicine (andere afkomsten bevatten er ongeveer 10%). 

Aromatische identiteit
Karakter van de specerij,  Karakter van het fruit
Bio
Ja
Emotionele impact
Een capaciteit van onthechting ontwikkelen,  Zich bevrijden van een mentale toestand dat verlamt
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
algemene tonus,  buikpijn,  moeilijke spijsvertering,  spierpijnen,  verlies of daling van libido vrouw