• -10%
  • B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Muskaatnoot bio etherische olie

Gebruik de biologische etherische olie van Muskaatnoot om de spijsvertering te verbeteren en als stimulerend middel voor de algemene bloedcirculatie.

Meer lezen

€ 6,37

€ 7,08

En Stock

  • Muskaatfamilie (Myristicaceae)
  • Latijnse benaming: Myristica fragrans 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van noten
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze etherische olie, samengesteld uit monoterpenen, monoterpenolen en esters, stelt een perfecte aromatische gelijkenis voor met de noot, afkomstig uit Azië waaruit ze is getrokken.

Het is een algemeen, hersen- en bloedcirculerend stimulerend middel. Ze stimuleert de spijsvertering en is antibacterieel en antispasmodisch. Men raadt haar dus aan in geval van moeilijke spijsvertering dat samen gaat met een darminfectie en buikloop, digestieve atonie en spasmodische enterocolitis. Ze is uterotonisch en emmenagoog. De aanwezigheid van paracymeen maakt haar een analgeticum door huidapplicatie (reuma, spierpijn,...).

Het aroma dat vrijkomt is warm, zacht, gekruid en etherisch. Men raadt haar aan voor personen die nerveus en bezorgd zijn, die altijd maar denken en niet genoeg slapen! Bevoorrecht hier een zachte verdamping en vooral cutaan gebruik: als frictie, genoeg verdund, of als massage.

Een gemakkelijk herkenbare reukpersonaliteit. Indien u het inwendig gebruikt, doe het dan voorzichtig en met kleine hoeveelheden. De kenmerkende molecule van deze etherische olie, die eveneens de oorzaak is voor het wantrouwen dat ze geeft, is een ether: myristicine. De muskaatnoot uit Sri-Lanka echter, die wij hier voorstellen, bevat minder dan 2 % ervan, wat haar een reële finesse geeft en haar gemakkelijker bruikbaar maakt. Uitwendig uit de etherische olie haar interessante, een beetje te overvloedige, eigenschappen zonder het risico dat is gelinkt aan de aanwezigheid van te veel myristicine (andere afkomsten bevatten er ongeveer 10%). 

Aromatische identiteit
Karakter van de specerij
Karakter van het fruit
Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HEMYFRB10