Sandelhout (Nieuw-Caledonië)

Sandelhout (Nieuw-Caledonië)

Een majestueuze boom uit de bossen van Nieuw-Caledonië, met zwaar hout en rijk aan aromatische essences. Het parfum is een van de kostbaarste en begeleidt sinds de oudheid vele heilige rituelen. De takken aan de top van de boom hangen, en de bladeren zijn dun en glanzend groen aan de top. De distillatie van het schaafsel levert een opmerkelijke etherische olie op met houtachtige, licht kruidige, amberachtige en betoverende noten.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Sandelhoutfamilie (Santalaceae)
Latijnse benaming: Santalum austrocaledonicum, bij voorkeur Santalum album 
Etherische olie verkregen door distillatie van hout

Oorspronkelijk verwezen de boeken van de aromatherapie naar wit sandelhout, Santalum album. Daar ze is uitgeput, vraagt deze soort vandaag beschermd te worden om haar definitieve uitsterving te bewaren. In afwachting van een waar beheer van wit sandelhout, moet de etherische olie van sandelhout uit Nieuw-Caledonië - of Santalum austrocaledonicum - verkozen worden. De twee soorten zijn nauw verwant op biochemisch vlak: naast sesquiterpenolen (bijna 70 %), vindt men ook aldehyden en sesquiterpenen terug.

De etherische olie van sandelhout kan gebruikt worden als antibacterieel op genito-urinair gebied en als ontzwellend middel voor het lymfatenstelsel en de aders. Een groot aantal vrouwen zullen haar werking appreciëren voor het kleine bekken te ontlasten. Men kan haar gebruik overwegen om de gewrichtsontstekingen te verzachten. Het is een voortreffelijk ingrediënt in de cosmetische aromatherapie door haar verzachtende en regenererende eigenschappen voor de droge, gedehydrateerde en gedevitaliseerde huid.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Het aroma dat vrijkomt is warm, aanhoudend, droog, houtachtig en amberkleurig. Zoals een groot aantal etherische oliën die uit hout zijn geëxtraheerd, verheft sandelhout de geest, geeft hem de capaciteit om zich te openen na hem te hebben bevrijdt van angstgevoelens en andere uitingen van stress. De verfijning van sandelhout, zijn zeer licht gekruide kant, kent hem een relaxerende en zelfs euforiserende werking toe.

Eén van de meest waardevolle giften dat het hart van hout ons voorstelt. De garantie van een intelligent beheer van de soort, dat haar regeneratie toestaat, wordt een essentiële eis.

Huidtype
droge huid,  gevoelige huid,  huid met neiging tot acne,  rijpe huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
relax,  stress,  verlies of daling van libido vrouw,  zware benen