Thujanol-tijm

Thujanol-tijm

Helaas sinds enkele maanden onvindbaar! In afwachting van de terugkeer van deze olie, stellen we u de niet-biologische variant voor van Thujanol-Tijm.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of Labiatae)
  • Latijnse benaming: Thymus vulgaris thymoliferum 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen

De etherische olie die is getrokken uit dit bijzonder chemotype van tijm heeft de bijzondere eigenschap geen enkel fenol te bevatten. Men vindt er monoterpenen terug en vooral een grote hoeveelheid en een grote variëteit aan monoterpenolen, vooral thujanol 4.

Deze etherische olie is tegelijkertijd antibacterieel, antiviraal, antimycotisch en immunostimulerend. In het dagelijkse leven is ze bekend door haar capaciteit om alle ademhalingsinfecties te stuiten die men in de keel begint te voelen. Ze heeft het bijzonder karakter de lever te tonifiëren en te regenereren.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Door haar moleculaire bouwstijl en door haar aroma, gekenmerkt door een karakteristieke warmte, roept de etherische olie van thujanol tijm die van de marjolein (Origanum majorana) op. Men kan haar dus op dezelfde manier gebruiken om de vitaliteit van het zenuwstelsel te stimuleren en om de wil te hebben om te handelen. Haar geur is evenwel een beetje hard. De zachte tijm, waarvan de dominerende molecule linalool is, kan gemakkelijker gebruikt worden in deze context. Maar deze laatste is ook minder specifiek.

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
Reageren op de moeilijkheid om vooruit te gaan
Slow cosmétique
Ja