Marjolein

Marjolein

Deze kleine, bossige plant met dicht gebladerte en witte bloemen wordt rond de Middellandse Zee gekweekt. In het oude Egypte gewijd aan Osiris, in Griekenland in verband gebracht met Aphrodite, godin van de liefde en de vruchtbaarheid, vervolgens in de Middeleeuwen gebruikt als specerij, heeft het ons vandaag bereikt. Een essentiële olie met een zoet, warm en delicaat aroma, met een onvergelijkbare olfactorische signatuur.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Origanum majorana 
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

De beste marjoleinen komen uit Noord-Afrika, in het bijzonder uit Egypte, wat normaal lijkt omdat deze plant gewijd was aan de godin Osiris. Men mag haar niet verwarren met de Origanum vulgare of de Origanum compactum, die oregano's zijn. Let ook op voor de verwisseling met het Franse woord "marjolaine sylvestre", ook wel Spaanse marjolein (in het Latijn: Thymus mastichina) genoemd. Deze heeft niets te maken met de echte marjolein waarover het hier gaat... Haar etherische olie bestaat vooral uit monoterpenen en monoterpenolen, en een beetje esters en sesquiterpenen.

De etherische olie van marjolein is vooral uitstekend neurotonisch: ze stimuleert het zenuwstelsel niet, maar integendeel, ze voedt het en geeft het evenwicht. Ze kalmeert ongerustheid, opwinding en buitensporige overgevoeligheid. Ze ontdoet de geest van pessimisme, van obsessieve gedachten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

De warme, rijke, zachte en gekruide aroma van marjolein vervaardigt een onvergelijkbare geur dat de hierboven omschreven basiseigenschappen bevestigt. Deze etherische olie is voorzien van een stevige grondbasis waar alle nerveuze temperamenten die hun energie verspillen in onophoudelijke en eindeloze mentale herhalingen, rancunes en achtervolging- en schuldgevoelens, voordeel uit halen. Altijd zijn aroma testen: een bijzonder chemotype van deze soort, de zogenaamde «thujanol marjolein», bevat dit laatste ingrediënt in te hoge hoeveelheid en onthoudt de etherische olie van haar fijnheid. Ze dient dan dus alleen als antibacterieel.

De Egyptische zon in een flesje!, die zachtjes in u druppelt. Een energie die volledig is gewijd aan het zenuwstelsel.

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
Een emotioneel evenwicht ontwikkelen,  Gesteund worden tijdens een moeilijke periode,  Vertrouwen in de toekomst en een ideaal terugvinden,  Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel,  Zich bevrijden van rancunes, misnoegens en eindeloze herhalingen
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  overgevoeligheid en emotioneel,  relax,  slaap,  spierpijnen,  stress,  winteraandoeningen