Wintergreen

Wintergreen

Etherische olie van bio Wintergreen is de onmisbare etherische olie in de aromatheek van sportievelingen die hun spieren en gewrichten willen sparen, en senioren die op zoek zijn naar confort ...

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Wintergreen - Gaultheria fragrantissima - is afkomstig uit Azië, met name uit Nepal waar ze goed gedijt op grote hoogtes. De bergthee - Gaultheria procumbens - is afkomstig uit Noord-Amerika. De etherische oliën van de twee soorten zijn duidelijk uitwisselbaar op vlak van biochemie aangezien men er van 98 % tot 99 % methylsalicilaat, een ether, aantreft. Het verschil tussen de twee Gaultherias ligt in de marge. Gaultheria procumbens is de eenvoudigste van de twee. Gaultheria fragrantissima bevat andere esters en zeer kleine hoeveelheden aldehyden. Sindsdien zijn hun geuren niet exact identiek, deze laatste is bijzonder geurig zoals haar Latijnse benaming aangeeft. Wij verkiezen eveneens deze soort door het feit dat ze "bio" gecertificeerd is. Wij zijn minder overtuigd door de cultuur- en de conserveermethodes van de Gaultheria procumbens.

  • Heifamilie (Ericaceae)
  • Latijnse benaming: Gaultheria fragrantisima
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

De etherische olie die is getrokken uit de Gautherias is antispasmodisch, anti-inflammatoir, antalgisch en antireumatisch. Ze verzacht de gewrichtsontstekingen zoals artritis of tendinitis. Ze kalmeert de spierkrampen. Ze wordt vaak samengevoegd bij Eucalyptus citriodora voor extern gebruik. Ze is eveneens een hypotensief.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

De aroma van wintergreen is warm en diep en doet ons denken aan een zalf of teer. Het is een goede hartversterker, in de twee betekenissen van het woord, geschikt voor het opwarmen van het lichaam en de ziel.

De personaliteit van deze wintergreen is meer genuanceerd dan ze lijkt. Ze is afkomstig uit Nepal en men vindt haar zonder verrassing terug in specialiteiten als "tijgerbalsem". Wij appreciëren haar leefmilieu en de zorg waarmee ze is gecultiveerd.

Bio
Ja
Emotionele impact
Het hart opbeuren
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
hoofdpijn,  spierpijnen