Grove Den

Grove Den

Zuurstofgevend, zuivert de lucht. Uitstekend in sauna's. Verzacht gewrichtspijnen. Aromatische verdamping voor een warm, houtachtig aroma.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Dennenfamilie (Pinaceae)
Latijnse benaming: Pinus sylvestris
Etherische olie verkregen door distillatie van de naalden
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Door haar karakteristieke, eerder aangename, geur en een zekere polyvalentie, is het de bekendste vertegenwoordiger van de grote familie van dennen en sparren. Haar etherische olie bevat veel monoterpenen, alsook lagere percentages aan esters, sesquiterpenen, monoterpenolen, sesquiterpenolen,...

De etherische olie van grove den is zuurstofgevend, balsemachtig en slijmoplossend bij bronchiale secretie: als frictie of massage, atmosferische verdamping of inhalatie. Ze zuivert en desinfecteert de lucht. Deze houtachtige etherische olie is uitstekend geschikt in sauna's- behalve haar respiratoire krachten bevordert ze op die manier de uitscheiding van toxines via de huid. Ze is hormone-like, geschikt om de bijnierschors te stimuleren. Wanneer men een plotselinge vermoeidheid voelt of een leeg gevoel in de nieren, is ze is geschikt om de inflammatoire en allergische verschijnselen op afstand te bestrijden. Ze verzacht plaatselijk de gewrichtspijnen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

De etherische olie van grove den bevrijdt een warm, scherp, houtachtig en harsachtig aroma. Ze verzacht de geest en maakt haar beschikbaar voor de ontvluchting. Ze bestrijdt de stress toestanden die samen gaan met mentale uitputting en chronische vermoeidheid.

Een "frank en vrij" personage, complexer dan ze lijkt en met een aangenaam voorkomen dat aanzet tot optimisme en die haar energie doorgeeft.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
Zich mentaal ontvluchten
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  algemene tonus,  verkoudheid en lopende neus,  winteraandoeningen