• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Grove Den bio etherische olie

  Zuurstofgevend, zuivert de lucht. Uitstekend in sauna's. Verzacht gewrichtspijnen. Aromatische verdamping voor een warm, houtachtig aroma.

  Meer lezen

  € 4,95

  En Stock

  Dennenfamilie (Pinaceae)
  Latijnse benaming: Pinus sylvestris
  Etherische olie verkregen door distillatie van de naalden
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  Door haar karakteristieke, eerder aangename, geur en een zekere polyvalentie, is het de bekendste vertegenwoordiger van de grote familie van dennen en sparren. Haar etherische olie bevat veel monoterpenen, alsook lagere percentages aan esters, sesquiterpenen, monoterpenolen, sesquiterpenolen,...

  Eigenschappen*
  De etherische olie van grove den is zuurstofgevend, balsemachtig en slijmoplossend bij bronchiale secretie: als frictie of massage, atmosferische verdamping of inhalatie. Ze zuivert en desinfecteert de lucht. Deze houtachtige etherische olie is uitstekend geschikt in sauna's- behalve haar respiratoire krachten bevordert ze op die manier de uitscheiding van toxines via de huid. Ze is hormone-like, geschikt om de bijnierschors te stimuleren. Wanneer men een plotselinge vermoeidheid voelt of een leeg gevoel in de nieren, is ze is geschikt om de inflammatoire en allergische verschijnselen op afstand te bestrijden. Ze verzacht plaatselijk de gewrichtspijnen.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  De etherische olie van grove den bevrijdt een warm, scherp, houtachtig en harsachtig aroma. Ze verzacht de geest en maakt haar beschikbaar voor de ontvluchting. Ze bestrijdt de stress toestanden die samen gaan met mentale uitputting en chronische vermoeidheid.

  Ons advies
  Een "frank en vrij" personage, complexer dan ze lijkt en met een aangenaam voorkomen dat aanzet tot optimisme en die haar energie doorgeeft.

  - Voedingssupplement. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Overschrijd de aanbevolen dosis niet.
  - Niet aanbevolen voor zwangere en borstvoedende vrouwen en kinderen jonger dan 6 jaar.
  - Vraag advies aan een gezondheidsprofessional.
  - Blijf uit de buurt van alle warmte- en lichtbronnen.

  Aromatische identiteit
  Karakter van het hout
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEPISY10