Spaanse marjolein

Spaanse marjolein

De marjolein wordt in Portugal traditioneel gebruikt om het midzomervuur aan te steken en wordt daar ook wel "bela luz", of "mooi licht" genoemd. Deze aromatische plant uit het Middellandse-Zeegebied heeft een lange pluktraditie in Spanje en produceert een zeer originele essentiële olie, levendig en warm, tonisch en kruidig. Hier is een weelderige geur die rechtstreeks van de zon komt!

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
  • Latijnse benaming: Thymus mastichina 
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze etherische olie wordt vaak verborgen in de gespecialiseerde literatuur ondanks haar grote rijkdom. De marjolein geniet van een lange pluktraditie in Spanje en geen enkel risico lijkt dat te bedreigen. Ze bevat een belangrijke hoeveelheid aan 1,8 cineolen, maar ook verschillende terpenen, monoterpenolen en esters, alsook sporen van fenolen. Haar niet verwarren met de echte marjolein, ook wel «worstkruid» genoemd, in het Latijn: Origanum majorana!

De moleculaire bouwstijl van deze etherische olie is vrij symmetrisch aan die van de ravintsara. Ze is anticatarraal, expectorans, decongestivum voor bronchiën en longen, antibacterieel en antiseptisch. Men raadt haar speciaal aan voor catarrale bronchitis, virale bronchitis en sinusitis. Ze stimuleert de immuniteit. Esters en sesquiterpenen voegen hun antispasmodische en anti-inflammatoire effecten er aan toe.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Een zuiver product van de aarde en de hemel van Spanje. Deze etherische olie is een antidepressiva dat geschikt is voor personen wiens essentiële - affectieve, instinctieve en mentale - vitale energieën in lethargie zijn en zich willen bevrijden.

Te (her)ontdekken en gebruiken zonder restricties. Een weelderig parfum, ideaal voor verdamping.

Bio
Ja
Emotionele impact
Zijn vitale energie bevrijden
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  algemene tonus,  immuniteit,  winteraandoeningen