Fijne lavendel, wild geplukt

Fijne lavendel, wild geplukt

Harmoniserend voor het zenuwstelsel, essentiële olie van wilde fijne Lavendel kalmeert onrust, bevordert ontspanning en emotioneel welzijn. Het wordt traditioneel ook gebruikt voor zijn verzachtende en regenererende eigenschappen, en is geschikt voor kleine dagelijkse huidproblemen. Onmisbaar in de aromatische kit voor het gezin!

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

ECHTE LAVENDEL bio Certisys

Ook wel fijne lavendel genoemd. Een van de meest gebruikte etherische oliën, onder andere voor haar aangename geur.


Voorstelling
De echte lavendel bij uitstek, ook wel "fijne lavendel" genoemd. De soort wordt gekweekt op ongeveer 800m hoogte. De etherische olie van fijne lavendel bestaat uit een groot aantal bestanddelen, maar vooral uit esters: linalylacetaat en lavandulylacetaat. Deze twee bestanddelen domineren, linalool daarentegen heeft de kwaliteit discreet te blijven.

Eigenschappen*
De etherische olie van fijne lavendel is antispasmodisch. Ze harmoniseert het zenuwstelsel: ze kalmeert of tonifieert volgens het terrein van de persoon (verdamping, frictie, massage, bad). Ze helpt het inslapen, vooral bij jonge kinderen die in de war zijn. Het is eveneens een goede hartregelaar in geval van diverse aritmieën. Haar antispasmodische en pijnstillende kwaliteiten maken haar doeltreffend voor krampen, reumatische pijnen, spierspasmes en hoofdpijnen. Het is een wondermiddel voor wonden en brandwonden. Deze eigenschap, waaraan anti-inflammatoire en helende werkingen worden toegevoegd, maken haar onvermijdelijk in esthetische aromatherapie om de huid te regenereren en een groot aantal dermatoses te bestrijden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De fijne lavendel, van zachte en bloemige aroma, openbaart haar vertrouwelijkheid met het affectieve domein. Ze oefent een regulator effect uit op de stemmingswisselingen en de emotionele labiliteit. Men beveelt haar warm aan in ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen als belangrijkste etherische olie om angstigheid te bestrijden en een staat van welzijn te begunstigen.

Aromatische identiteit
Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
Een affectieve steun zoeken
Huidtype
droge huid,  gemengde huid,  gevoelige huid,  huid met neiging tot acne,  normale huid,  rijpe huid,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
hoofdpijn,  insectenbeten en beten van zeedieren,  nervositeit en irritatie,  relax,  slaap,  spierpijnen,  stress,  zonnebrand