Roos damascena

Roos damascena

ROOS DAMASCENA (Bulgaarse oorsprong) bio Certisys Gebruik deze olie in uw cosmetische bereidingen als huidtonicum, antirimpel en anti-couperose, dat de doffe en vermoeide huid stimuleert.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Rozenfamilie (Rosaceae)
Latijnse benaming: Rosa damascena 
Etherische olie verkregen door distillatie van bloemen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1
Afkomst: Bulgarije

Voorstelling
De etherische olie van roos bestaat uit een grote hoeveelheid monoterpenolen, citronellol en vooral geraniol- ze is rijk aan meer dan 200 bestanddelen waarvan het merendeel zich in zeer kleine hoeveelheden bevindt. 

Eigenschappen*
In esthetische aromatherapie is het een voortreffelijk huidtonicum, adstringerend, antirimpel, anti-couperose en stimulerend middel voor de doffe en vermoeide huid.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt is aanhoudend, bloemig, diep- de kwintessens van deze bloem. Deze etherische olie verzacht het zenuwstelsel, kalmeert de warrige en verhitte geest. Ze is geschikt voor emotionele shocks na intense, gelukkige of ongelukkige evenementen.
De roos is, samen met jasmijn, de meest voltooide illustratie van de bloemidentiteit. Ze zal een individu dat zich afsluit voor de buitenwereld, dat vertrouwen mist in zijn eigen middelen helpen om zijn eigen charisma te openbaren en volop te bestaan.

Ons advies
De roos damascena uit conventionele landbouw is overvloedig behandeld. Daar ze afkomstig is van een gereputeerde teelaarde, garandeert deze biologische kwaliteit u een volledig gezond product en een uitzonderlijke bioresonantie.

Snelle recepten
In een roll-on flesje van 10 ml, doet u 6 druppels etherische olie van roos Damascena en bedek het met ofwel plantaardige zonnebloemolie, ofwel plantaardige jojobaolie. Uw olieparfum is klaar. Aanbrengen op de polsen, de hals,…

In een pot gezichts-basiscrème Douceur van 50 ml, voegt u 30 druppels etherische olie van roos Damascena. Goed mengen en savoureer elke dag uw rozencrème.

Aromatische identiteit
Karakter van de bloem
Bio
Ja
Emotionele impact
Zich herstellen van een shocktoestand
Huidtype
droge huid,  gemengde huid,  gevoelige huid,  huid met neiging tot acne,  normale huid,  rijpe huid,  vette huid
Welzijn
relax,  stress