• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Roos damascena bio

  ROOS DAMASCENA (Bulgaarse oorsprong) bio Certisys Gebruik deze olie in uw cosmetische bereidingen als huidtonicum, antirimpel en anti-couperose, dat de doffe en vermoeide huid stimuleert.

  Meer lezen

  € 28,25

  En Stock

  Rozenfamilie (Rosaceae)
  Latijnse benaming: Rosa damascena 
  Etherische olie verkregen door distillatie van bloemen
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1
  Afkomst: Bulgarije

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  De etherische olie van roos bestaat uit een grote hoeveelheid monoterpenolen, citronellol en vooral geraniol- ze is rijk aan meer dan 200 bestanddelen waarvan het merendeel zich in zeer kleine hoeveelheden bevindt. 

  Eigenschappen*
  In esthetische aromatherapie is het een voortreffelijk huidtonicum, adstringerend, antirimpel, anti-couperose en stimulerend middel voor de doffe en vermoeide huid.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma dat vrijkomt is aanhoudend, bloemig, diep- de kwintessens van deze bloem. Deze etherische olie verzacht het zenuwstelsel, kalmeert de warrige en verhitte geest. Ze is geschikt voor emotionele shocks na intense, gelukkige of ongelukkige evenementen.
  De roos is, samen met jasmijn, de meest voltooide illustratie van de bloemidentiteit. Ze zal een individu dat zich afsluit voor de buitenwereld, dat vertrouwen mist in zijn eigen middelen helpen om zijn eigen charisma te openbaren en volop te bestaan.

  Ons advies
  De roos damascena uit conventionele landbouw is overvloedig behandeld. Daar ze afkomstig is van een gereputeerde teelaarde, garandeert deze biologische kwaliteit u een volledig gezond product en een uitzonderlijke bioresonantie.

  Snelle recepten
  In een roll-on flesje van 10 ml, doet u 6 druppels etherische olie van roos Damascena en bedek het met ofwel plantaardige zonnebloemolie, ofwel plantaardige jojobaolie. Uw olieparfum is klaar. Aanbrengen op de polsen, de hals,…

  In een pot gezichts-basiscrème Douceur van 50 ml, voegt u 30 druppels etherische olie van roos Damascena. Goed mengen en savoureer elke dag uw rozencrème.

  Gebruiksvoorzorgen :
  Deze essentiële olie is zuiver en dus krachtig. Deze essentiële olie kan worden gebruikt bij het koken, mits vooraf verdund volgens de aanbevelingen, verdund in een vetstof (olie, zuivel), alcoholisch of stroperig (honing, siroop). Niet puur in te nemen.

  Welzijn
  relax
  stress
  Huidtype
  droge huid
  gemengde huid
  gevoelige huid
  huid met neiging tot acne
  normale huid
  rijpe huid
  vette huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van de bloem
  Emotionele impact
  Zich herstellen van een shocktoestand
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HERODABB1

  Recept

  Regenererende en gladmakende gezichtsolie Roos en Rozenbottel