• B-corp
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Roos bio essentiële olie (3 % verdund) (Bulgarije)

  1 Reviews

  De roos, een kleine struik die oorspronkelijk in het wild groeide, is in de loop der tijden getransformeerd dankzij het werk van botanici. De damastroos, die tegenwoordig overvloedig in de Balkan wordt geteeld, geeft een kwintessens die door parfumeurs zeer wordt gewaardeerd om zijn diepe en delicate aroma. Bij een verdunning van 3% in plantaardige jojobaolie behouden de bloemige en rozige geuren hun intensiteit.

  Meer lezen

  € 15,66

  En Stock

  Rozenfamilie (Rosaceae)
  Latijnse benaming: Rosa damascena 
  Etherische olie verkregen door distillatie van bloemen
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1
  Afkomst: Bulgarije
  Verdunning (3 %) in plantaardige vierge olie en bio zonnebloemolie

  Voorstelling
  De etherische olie van roos bestaat uit een grote hoeveelheid monoterpenolen, citronellol en vooral geraniol- ze is rijk aan meer dan 200 bestanddelen waarvan het merendeel zich in zeer kleine hoeveelheden bevindt. 

  Eigenschappen*
  In esthetische aromatherapie is het een voortreffelijk huidtonicum, adstringerend, antirimpel, anti-couperose en stimulerend middel voor de doffe en vermoeide huid.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma dat vrijkomt is aanhoudend, bloemig, diep- de kwintessens van deze bloem. Deze etherische olie verzacht het zenuwstelsel, kalmeert de warrige en verhitte geest. Ze is geschikt voor emotionele shocks na intense, gelukkige of ongelukkige evenementen.
  De roos is, samen met jasmijn, de meest voltooide illustratie van de bloemidentiteit. Ze zal een individu dat zich afsluit voor de buitenwereld, dat vertrouwen mist in zijn eigen middelen helpen om zijn eigen charisma te openbaren en volop te bestaan.

  Ons advies
  De roos damascena uit conventionele landbouw is overvloedig behandeld. Daar ze afkomstig is van een gereputeerde teelaarde, garandeert deze biologische kwaliteit u een volledig gezond product en een uitzonderlijke bioresonantie. De verdunning van 3 % kent aan deze bio roos een optimale reukimpact toe die u zal toestaan haar puur te gebruiken, zowel als schoonheidsproduct als vector van een intense psycho-emotionele werking.

  Huidtype
  gemengde huid
  gevoelige huid
  huid met neiging tot acne
  normale huid
  rijpe huid
  vette huid
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  FRRODABB15