Scharlei (muskaatsalie)

Scharlei (muskaatsalie)

Partner van de vrouwen onder ons: etherische olie van bio Scharlei verzacht menstruatiepijnen en ondersteunt tijdens de menopauze.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
Latijnse benaming: Salvia sclarea
Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Haar etherische olie is zeer verwant met die van de fijne lavendel, hoewel hun geuren goed verschillend zijn: ze bevat dezelfde ester - linalylacetaat - in grote hoeveelheden, monoterpenen en sesquiterpenen. Ze bevat geen ketonen zoals de etherische olie van salie, daarom heeft ze geen fysiologische toxiciteit. 

Amenorroe, dysmenorroe, menstruatiepijnen, onaangenaamheid van menopauze: de etherische olie van scharlei (muskaatsalie) wordt gewaardeerd voor haar "hormone-like" eigenschappen. Ze is relaxerend en antispasmodisch.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Het kenmerkende aroma van de etherische olie van scharlei (muskaatsalie) - zacht, aanhoudend en muskusachtig - verleent haar een belangrijke rol in de reuktherapie. Ze helpt zelfvertrouwen en creativiteit te hebben. Ze bevordert de dromen waarvan men een precieze herinnering aan overhoudt.

Ze heeft veel gemeenschappelijke punten met de fijne lavendel en kan trouwens ernaast gecultiveerd worden. Rustig en vluchtig is de lavendel, dieper en aanhoudend is de scharlei.

Aromatische identiteit
Karakter van de bloem,  Karakter van het gras
Bio
Ja
Emotionele impact
De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen,  De verbeeldingen en de dromen begunstigen
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
pijnlijke maandstonden,  stress,  verlies of daling van libido vrouw,  warmteopwellingen,  zelfvertrouwen,  zware benen