Atlasceder bio

Atlasceder bio

Een boom met een majestueuze uitstraling, die de tijd trotseert, aanwezig in vele tradities. Gelegen in het Marokkaanse Atlasgebergte, dicht bij de Ceder van Libanon, is het hout rotbestendig: het is een symbool van onsterfelijkheid. Zij biedt ons een kostbare essentiële olie, met warme, houtachtige en licht citroenachtige aroma's.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Dennenfamilie (Pinaceae)

Latijnse benaming: Cedrus atlantica
Etherische olie verkregen door distillatie van hout
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze boom is nauw verwant met de libanonceder, een beroemde boom uit de oudheid. Men vindt de ceder atlas of atlasceder in het Marokkaanse Atlasgebergte, maar eveneens in Frankrijk. Om de etherische olie ervan te verkrijgen, distilleert men het hout, vooraf gereduceerd tot houtspaanders. De etherische olie van atlasceder bevat sesquiterpenen, sesquiterpenolen en ketonen.

De grootste eigenschap van deze etherische olie is dat het lymfatisch is, het stimuleert het lymfevatenstelsel. Ze stimuleert de arteriële bloedsomloop, is doeltreffend tegen waterretentie en is lipolytisch (lost vet op). Ze is helend en grijpt in, als synergie, om de dermatoses te verzorgen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Het aroma van deze etherische olie is houtachtig, eerst zacht en vervolgens sterker. De etherische olie van ceder is een mengeling van inhouding en plechtigheid. Ze bevordert de meditatieve toestanden en alle omstandigheden die zijn gelinkt aan de verheffing en aan de spiritualiteit.

Deze boom maakt deel uit van de dennenfamilie (dennen, sparren,…) maar onderscheidt zich echter duidelijk, door in het hart van zijn stam zijn tijdloze boodschap te bewaren.

Meer informatie op pagina 182 van het boek (niet vertaald): "Aromathérapie corps et âme" van André Bitsas, stichter van Bioflore en directeur van de school Aromathérapie Appliquée.

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
Beschikbaar zijn voor meditatie, voor de spirituele openheid
Huidtype
huid met neiging tot acne,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  afslanken,  nervositeit en irritatie,  zware benen