Litsea

Litsea

De etherische olie van bio Litsea is één van de beste etherische oliën om slechte geuren te verwijderen, wordt vaak gebruikt als insectenwerend middel.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Laurierfamilie (Lauraceae)
  • Latijnse benaming: Litsea cubeba
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de zaden
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze boom uit Zuidoost-Azië geeft ons een populaire etherische olie, zeer rijk aan aldehyden, hoofdzakelijk citralen. In een biochemie kunnen citralen irriterend zijn bij een langdurig gebruik. Deze litsea is afkomstig uit Vietnam en bevat bijna 15 % limonenen, een ingrediënt dat de potentiële agressiviteit van citralen modereert en haar een aangename fruitige nuance geeft.

De etherische olie van litsea is anti-inflammatoir en kalmerend. Door haar reukkwaliteiten en haar democratische prijs, is het gebruik van de exotische verbena zeer populair geworden bij verdampingen. Met dit gebruik is ze in staat het nuttige aan het aangename te koppelen aangezien het één van de beste etherische oliën is om slechte geuren te verwijderen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Het aroma van litsea is één van de meest aangename dat men kan vinden: ze is scherp en fruitig en heeft een citroengeur. Deze etherische olie jaagt op zwaarmoedigheid, stimuleert de gezelligheid, vergemakkelijkt de openheid naar anderen. Haar bevrijdend effect drukt zicht volledig uit, in tegenstelling tot een Lippia citriodora.

Een grote klassieker van de aromaverdampers. Opgelet bij overmatig gebruik: deze remedie tegen zwaarmoedigheid kan slaapverwekkend worden. De oplossing: het combineren (essentie van sinaasappel, etherische olie van rozenhout, enz,…).

Aromatische identiteit
Karakter van het fruit
Bio
Ja
Emotionele impact
De openheid naar anderen begunstigen
Huidtype
gemengde huid,  huid met neiging tot acne,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
moeilijke spijsvertering,  relax,  slaap,  stress