• -10%
  • B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Litsea bio etherische olie

De etherische olie van bio Litsea is één van de beste etherische oliën om slechte geuren te verwijderen, wordt vaak gebruikt als insectenwerend middel.

Meer lezen

€ 3,52

€ 3,92

En Stock

Een grote klassieker van de aromaverdampers. Opgelet bij overmatig gebruik: deze remedie tegen zwaarmoedigheid kan slaapverwekkend worden. De oplossing: het combineren (essentie van sinaasappel, etherische olie van rozenhout, enz,…).

Deze essentiële olie is zuiver en dus krachtig. Deze essentiële olie kan worden gebruikt bij het koken, mits vooraf verdund volgens de aanbevelingen, verdund in een vetstof (olie, zuivel), alcoholisch of stroperig (honing, siroop). Niet puur in te nemen.

Laurierfamilie (Lauraceae)
Latijnse benaming: Litsea cubeba
Etherische olie verkregen door distillatie van de zaden
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1
Voedingskwaliteit

Deze boom uit Zuidoost-Azië geeft ons een populaire etherische olie, zeer rijk aan aldehyden, hoofdzakelijk citralen. In een biochemie kunnen citralen irriterend zijn bij een langdurig gebruik. Deze litsea is afkomstig uit Vietnam en bevat bijna 15 % limonenen, een ingrediënt dat de potentiële agressiviteit van citralen modereert en haar een aangename fruitige nuance geeft.

De etherische olie van litsea is anti-inflammatoir en kalmerend. Door haar reukkwaliteiten en haar democratische prijs, is het gebruik van de exotische verbena zeer populair geworden bij verdampingen. Met dit gebruik is ze in staat het nuttige aan het aangename te koppelen aangezien het één van de beste etherische oliën is om slechte geuren te verwijderen.

Het aroma van litsea is één van de meest aangename dat men kan vinden: ze is scherp en fruitig en heeft een citroengeur. Deze etherische olie jaagt op zwaarmoedigheid, stimuleert de gezelligheid, vergemakkelijkt de openheid naar anderen. Haar bevrijdend effect drukt zicht volledig uit, in tegenstelling tot een Lippia citriodora.

Huidtype
gemengde huid
huid met neiging tot acne
vette huid
Aromatische identiteit
Karakter van het fruit
Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HELICUB10