• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Litsea bio etherische olie

  De etherische olie van bio Litsea is één van de beste etherische oliën om slechte geuren te verwijderen, wordt vaak gebruikt als insectenwerend middel.

  Meer lezen

  € 3,73

  En Stock

  Laurierfamilie (Lauraceae)

  Latijnse benaming: Litsea cubeba

  Etherische olie verkregen door distillatie van de zaden

  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling

  Deze boom uit Zuidoost-Azië geeft ons een populaire etherische olie, zeer rijk aan aldehyden, hoofdzakelijk citralen. In een biochemie kunnen citralen irriterend zijn bij een langdurig gebruik. Deze litsea is afkomstig uit Vietnam en bevat bijna 15 % limonenen, een ingrediënt dat de potentiële agressiviteit van citralen modereert en haar een aangename fruitige nuance geeft.

  Eigenschappen*

  De etherische olie van litsea is anti-inflammatoir en kalmerend. Door haar reukkwaliteiten en haar democratische prijs, is het gebruik van de exotische verbena zeer populair geworden bij verdampingen. Met dit gebruik is ze in staat het nuttige aan het aangename te koppelen aangezien het één van de beste etherische oliën is om slechte geuren te verwijderen.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

  Psycho-emotioneel vlak

  Het aroma van litsea is één van de meest aangename dat men kan vinden: ze is scherp en fruitig en heeft een citroengeur. Deze etherische olie jaagt op zwaarmoedigheid, stimuleert de gezelligheid, vergemakkelijkt de openheid naar anderen. Haar bevrijdend effect drukt zicht volledig uit, in tegenstelling tot een Lippia citriodora.

  Ons advies

  Een grote klassieker van de aromaverdampers. Opgelet bij overmatig gebruik: deze remedie tegen zwaarmoedigheid kan slaapverwekkend worden. De oplossing: het combineren (essentie van sinaasappel, etherische olie van rozenhout, enz,…).

  Deze essentiële olie is zuiver en dus krachtig. Deze essentiële olie kan worden gebruikt bij het koken, mits vooraf verdund volgens de aanbevelingen, verdund in een vetstof (olie, zuivel), alcoholisch of stroperig (honing, siroop). Niet puur in te nemen.

  Welzijn
  moeilijke spijsvertering
  relax
  slaap
  stress
  Huidtype
  gemengde huid
  huid met neiging tot acne
  vette huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van het fruit
  Emotionele impact
  De openheid naar anderen begunstigen
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HELICUB10