• B-corp
  • Eco
  • Slow cosmétique

  Plantaardige oliën

  Plantaardige vierge bio Neemolie

  3 Reviews

  Plantaardige vierge bio Neemolie kan u combineren met etherische oliën om zelf bereidingen te maken om de huid te verzorgen, bijvoorbeeld voor acné gevoelige huid. Maak uw eigen tandpasta met neemolie.

  Meer lezen

  € 5,66

  En Stock

  Azadirachta indica

  Ingredients : Melia azadirachta seed oil

  Plantaardige olie van de eerste koude persing, afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-Be.

  Oorsprong: India 

  Gebruikt deel: Zaden 


  De neemboom (Azadirachta indica), afkomstig van Indië, behoort tot de botanische familie Meliaceae. Wanneer hij rijp is, kan de neemboom tot 50 kg fruit produceren, wat het equivalent is voor 30 kg zaden. De olie, rijk aan azadirachtin en geëxtraheerd uit de zaden, wordt in het algemeen neemolie genoemd. Hoewel azadirachtin belangrijk is, lijkt het niet het enige actieve bestanddeel te zijn.

  Men combineert neemolie ten dienste van de geladen huid, met de etherische oliën van tea tree, laurier en palmarosa. Doe niet te veel neemolie bij de etherische oliën: een geringe hoeveelheid volstaat want de olie is actief, dringt gemakkelijk in en heeft etherische oliën nodig opdat haar zeer bijzondere geroosterde geur verzacht wordt. 
  Combineer haar, op dezelfde manier, met de etherische oliën van tea tree, geranium of palmarosa voor haar anti-fungicide werking.

  Snelle recepten

  Een recept dat geschikt is voor acne gevoelige huiden: in een recipiënt doet u 6,5 ml aloë vera gel- met de mini-garde voegt u er zachtjes 3 ml neemolie aan toe- tenslotte voegt u 10 druppels etherische olie van tea tree eraan toe. Doe de bereiding in een roll-on van 10 ml.

  We hebben eveneens de doeltreffendheid van de neemolie tegen tandsteen in het daglicht gesteld. Niets houdt u tegen uw zelfgemaakte tandpasta te bereiden:
  de basis van uw tandpasta is verfijnd witte klei. Voeg eventueel een beetje bicarbonaat eraan toe om het witter te maken. Voeg zachtjes een beetje water toe tot u een pasta verkrijgt. Voeg een beetje plantaardige neemolie en een etherische olie, zoals pepermunt, tea tree, cineol rozemarijn, enz... eraan toe. 

  Uitwendig gebruik.

  Huidtype
  huid met neiging tot acne
  Gezicht
  oneffenheden
  Eco
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HVAZINB100

  Recept

  Kalmerende gel voor de acné-huid