• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Bio hydrolaten

  Tijm thujanol bio hydrolaat

  2 Reviews

  Het hydrolaat van bio Tijm thujanol heeft een sterke antibacteriële, antivirale en antischimmelwerking. Inzetten bij parasitaire darminfecties, ook tropische infecties. Dit hydrolaat is een tonicum om het zenuwstelsel in evenwicht te brengen en voor de opbouw van weerstand.

  Meer lezen

  € 6,56

  En Stock

  Thymus vulgaris thujanoliferum
  hydrolaat afkomstig van de biologische landbouw, gecontroleerd door Certisys

  Gemiddeld pH 4,7
  Lichte bloemengeur
  Stabiel gedurende 3 jaar

  Oorsprong : Frankrijk 

  Gebruikt deel : bloeiende takken / bloeiende toppen


  De etherische olie van thujanol tijm is zeer gevraagd maar de plant is broos, weinig productief en de belangstelling die ze opwekt riskeert haar ernstige schade te berokkenen. Gelukkig staat de stoomdistillatie toe, zelfs als de etherische olie zeldzaam is, een hydrolaat met opmerkelijke hoeveelheden te produceren.
  Men gebruikt het hydrolaat van thujanol tijm inwendig voor haar intens immunostimulerend vermogen, haar regenererende werking van de lever en haar opwarmend vermogen ten dienste van de trage bloedcirculatie (gevoel van kouwelijkheid).
  De thujanol tijm, minder strikt verbonden aan de aarde dan de thymol tijm, is vooral een neurotonicum dat een duidelijke steun geeft aan de decompenserende zenuwstelsels. Op dit vlak gaat het over het hydrolaat waarvan de werking vergelijkbaar is met de neurotonische etherische oliën, vooral marjolein.
  Gebruik: 2 à 3 soeplepels toevoegen aan één liter water, drinken tijdens de dag. Een kuur van twee weken. Preciezer: een koffielepel in een glas warm water. Om de immuniteit ter hoogte van de keel te ondersteunen, denk aan de zuivere gorgeldrank van het aromatische hydrolaat, of verstuif het zuivere aromatische hydrolaat in de keelholte.

  Uitwendig reinigt dit hydrolaat elke geladen huid dat op een gebrek van excretie wijst.

  Huidtype
  huid met neiging tot acne
  vette huid
  Gezicht
  mee-eters en grote poriën
  oneffenheden
  Aromatische identiteit
  Karakter van het gras
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HATHVUTJ200