• B-corp
    • Bio
    • Slow cosmétique

    Bio hydrolaten

    Citroenmelisse bio hydrolaat

    1 Reviews

    Het hydrolaat van bio Citroenmelisse heeft gelijkaardige eigenschappen als het hydrolaat van bio Citroenverbena. Het is een uitstekend antioxidant en ontstekingsremmer, geschikt voor de geïrriteerde huid, of eczema. Kalmeert direct elke huidaandoening: spuit op de aandoening met een verstuiver. Wordt gebruikt in de anti-aging cosmetica.

    Meer lezen

    € 7,95Inclusief belasting

    Product is beschikbaar met verschillende opties


    Melissa officinalis
    Hydrolaat van distillatie met bronwater, bio gecontroleerd door BE-BIO-01
    Gemiddeld pH 5
    Zachte bloemengeur in vergelijking met de etherische olie en de plant zelf. Stabiel gedurende 2 jaar.
    Oorsprong: Italië
    Gebruikt deel: stengels en bladden

    Citroenmelisse (de echte, niet verhandeld) produceert een etherische olie dat zeldzaam en kostbaar is, dus duur is wanneer het puur is. Wij stellen haar eveneens voor onder een verdunde vorm. 

    Het hydrolaat is een andere vorm van economisch gebruik. De reukboodschap blijft intact: licht, vrolijk, men zou zelfs "teder" kunnen zeggen. 

    U kan dit hydrolaat gebruiken als tonische gezichtslotion: ze zal u verzachtende en anti-inflammatoire krachten brengen. Men gebruikt het dus voor dezelfde indicaties van de hydrolaten van rooms kamille en korenbloem. Bovendien brengt het hydrolaat van citroenmellise haar karakteristieke welriekende citroengeur mee.

    Voor een inwendig gebruik is het aangenaam het te mengen met water en zich onder te dompelen in haar verzachtende krachten en - volgens de meeste populaire tradities - haar opbeurende krachten voor de emotionele lijdende harten. Dit hydrolaat helpt bij ochtendmisselijkheid, ook tijdens de zwangerschap en werkt licht vochtafdrijvend.

    Tot slot, zal het hydrolaat helpen de koorts weg te nemen, wat een expressie van een algemene eigenschap van de aldehyden is. Dit is vooral interessant voor kinderen. Bij inwendig gebruik, een koffielepel hydrolaat in een glas water- bij uitwendig gebruik, met kompressen die de eindeloze zachtheid van deze plant overbrengen.

    De citroenmelisse, zowel in etherische olie als in aromatische olie, heeft een "tedere personaliteit", communiceert haar genot en haar bruisend karakter aan zij die het nodig hebben.

    Huidtype
    droge huid
    gemengde huid
    gevoelige huid
    huid met neiging tot acne
    rijpe huid
    vette huid
    Gezicht
    gevoeligheden
    rimpels en kraaienpootjes
    stevigheidsverlies
    Lichaam
    cellulitis
    Bio
    Ja
    Slow cosmétique
    Ja

    Referentie
    HAMEOF200