• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Basilicum bio etherische olie

  De etherische olie van Basilicum verzacht het misselijk gevoel en bevordert de concentratie. Gebruik haar daarnaast als culinaire smaakmaker!

  Meer lezen

  € 4,67

  Op voorraad

  Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)
  Latijnse benaming: Ocimum basilicum
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voorstelling
  Als er een groot aantal basilicum variëteiten bestaat, dan gebruiken we over het algemeen de exotische basilicum in aromatherapie. Het basilicum komt uit Indië, Vietnam en Madagaskar. Haar belangrijkste kenmerken zijn verbonden aan haar voornaamste bestanddeel: methylchavicol, een ether.

  Eigenschappen*
  De etherische olie van basilicum is sterk antispasmodisch; in het bijzonder, verzacht ze de digestieve spasmen, het gastro-intestinaal stelsel en bevordert ze een lichte spijsvertering en zonder moeilijkheden. Daarnaast bestrijdt ze de lusteloosheid en bevordert ze de concentratie. Op dezelfde manier bestrijdt ze ook de misselijkheden. De zwangere vrouw moet het gebruik van deze olie vermijden tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Pijnstillend en ontstekingsremmend, helpt ze de last van de gewrichten te bestrijden. Alleen of als synergie, verdund in een plantaardige olie om een lokaal extern gebruik toe te staan, verzacht ze het spierstelsel vòòr de inspanning en verzacht de spierkrampen.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Zoals haar frisse, zachte en licht gekruide aroma, bevestigt de etherische olie van basilicum haar essentiële neurotonische eigenschap. Ze verfrist de geest en helpt het juiste evenwicht van de dingen terug te vinden.

  Ons advies
  De must voor mensen die gestresseerd zijn door het werk, die zich te veel in het concrete investeren. Met dergelijke kwaliteiten is het een grote klassieker van de aromatherapie! Vergeet niet het - ook - te gebruiken als culinaire smaakmaker.

  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEOCBA10