• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Bio hydrolaten

  Citroenverbena bio hydrolaat

  Het hydrolaat van bio Citroenverbena werkt als een tonicum voor het immuunsysteem door haar rustgevende en zenuwversterkende werking. Stimuleert de werking van lever, pancreas, darmen. Ontkrampt maag en darmen in periodes van stress. Bevordert goede nachtrust, kalmeert angsten. Goede aftershave.

  Meer lezen

  € 6,93

  En Stock

  Aloysia citriodora of Lippia citriodora

  Oorsprong: Italië 

  Gebruikt deel: bladden

  Voedingskwaliteit

  Hydrolaat door distillatie van bronwater, gecontroleerd door Be-Bio-01

  De etherische olie, afkomstig uit Zuid-Amerika of Noord-Afrika, is duur daar het moeilijk te produceren is. Wegens economische behoeften en om een aanvaardbaar aromatisch niveau te verkrijgen, wordt de etherische olie verdund (zie de gecombineerde producten hieronder). Het hydrolaat biedt ons een andere doeltreffende mogelijkheid om te genieten van de ongelooflijke werking van deze aromatische plant. 
  Het aroma is weelderig, evenredig met wat de etherische olie ons biedt.

  De pH van gemiddeld 5,5 is dicht bij de zuurbeschermingslaag van de huid. Het zuivert de gelaatskleur van de normale en gemengde huiden. 
  Het wordt gebruikt als gezichtstonic en, in dit geval, is het gunstiger het te combineren met het hydrolaat van cisteroos.
  Men zal uiteraard van dezelfde verzachtende krachten genieten als met de etherische olie. Het hydrolaat van verbena verzacht en verfrist de huid, in het bijzonder de gevoelige huid.
  Het schijnt een opvallende affiniteit te hebben voor de slijmvliezen. Men kan het aanbevelen bij een mondspoeling na een tandheelkundige operatie, alleen of gecombineerd: gecombineerd met cisteroos indien er bloedingen zijn, met helichrysum wanneer er zwellingen zijn. Het kan ook gebruikt worden bij een neusspoeling in geval van uitdroging van de slijmvliezen wanneer de verwarming te hard opstaat.
  Wanneer het alleen gebruikt wordt, of in combinatie met fijne lavendel of pepermunt, is het een uitstekende natuurlijke aftershave. Haar aroma met kruidige en citral toetsen is eerder geschikt voor mannen, dan bloemige of fruitige aroma's.

  Toegevoegd bij drinkwater, vindt men er de fundamentele aspecten terug die worden overgebracht door de etherische olie. Het hydrolaat zou een impact hebben op de stress en de angst. Men denkt natuurlijk aan stress met een sterke emotionele weerslag, zoals degene die "je maag dichtknijpt". Het specifiek karakter van verbena, in dit geval vrij verwant met de citroenmelisse, is vreugde en vertrouwen terugbrengen wanneer het zelfvertrouwen en de affectieve vitaliteit neerslachtig zijn. 
  Het bevordert het endocriene evenwicht en de spijsvertering, met een getekende affiniteit voor de schildklier en de pancreas.
  Het is een interessante oplossing in geval van het premenstrueel syndroom en om krampen in het algemeen te verzachten. Een uitstekend aperitief wanneer er een gebrek aan eetlust is door stress en emotionele spanning.
  Zeer goed voor in een kruidenthee 's avonds voor een vredige en herstellende slaap.

  Heerlijk in desserten, gebakjes, recepten met vis en schaaldieren.

  Intern gebruik : 1 tot 2 eetlepels in een liter water.

  Huidtype
  gemengde huid
  gevoelige huid
  normale huid
  vette huid
  Gezicht
  gevoeligheden
  mee-eters en grote poriën
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HAALCIB200

  Recept

  Zuurstofgevend en ontspannend masker met citroenverbena