• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Bio hydrolaten

  Echte Kamille bio hydrolaat

  Een verzachtend hydrosol voor de reactieve, geïrriteerde gevoelige huid en peuters.

  Meer lezen

  € 6,93

  En Stock

  • Matricaria recutita
  • Hydrolaat verkregen van de gecontroleerde biologische landbouw: controle BE-BIO-01.
  • gemiddelde pH : 4 / Goede stabiliteit
  • Bitterzoete geur die doet denken aan groene thee
  • Oorsprong: Bulgarije 
  • Gebruikt deel: bloemen 
  • Voedingskwaliteit

  De verzachtende krachten van het hydrolaat van echte kamille moeten niet onderdoen voor deze van het hydrolaat van kamille.

  Bij het aanbrengen op de huid, onthult het hydrolaat van kamille haar unieke zachte kwaliteiten bij contact met de gevoelige, geïrriteerde huid, zelfs rond de ogen.

  Huiduitslag, rode vlekken, zonnebrand, brandwonden, atopisch eczeem, zelfs psoriasis, zullen deze kalmerende en herstellende krachten waarderen.

  Indien er een allergische huidreactie optreedt, denk eraan deze te verstuiven of het aan te brengen op koude compressen.

  Men kan het vrijwillig toevoegen in het recept voor een verzachtende aftershave, haar zeer gematigd aroma zal een belangrijke troef zijn.

  En men kan het gebruiken op een kompres voor alle veneuze congesties, als een uitstekende synergie (gelijke hoeveelheden) met het hydrolaat van hamamelis.

  Het hydrolaat van echte kamille zou ook het vermogen hebben om blonde en licht bruine haren lichter te maken. Het is vanzelfsprekend dat alle lightening shampoos dit hydrolaat in hun samenstelling toevoegen.

  Afgezien van deze strikte cosmetische gebruiken, kan het hydrolaat van echte kamille ook gebruikt worden als verdunning wanneer het spijsverteringsstelsel lijdt. Haar verzachtende werking zal zich eveneens op die manier openbaren. 

  Of nog eenvoudiger, aromatiseer uw drinkwater (één of twee koffielepels in een glas) om u te kalmeren en u terug te brengen tot de essentie. Het is dus niet strikt sedatief: ze brengt eerder emotionele energie. We kunnen zeggen dat het eerder het wilde beest in elk van ons kalmeert!

  Verpakking van 200 ml: buitenkant flesje in alu, binnenkant in hars zonder bisphenol A, voor een optimale gezondheidsbilan (geen overdracht) en CO2-bilan (licht en herbruikbaar).

  Verpakking per liter: PET, stevig en onschadelijk plastic op voorwaarde het niet opnieuw te gebruiken, te recycleren na het eerste gebruik. 

  1 tot 2 eetlepels in een liter water.

  Huidtype
  droge huid
  gemengde huid
  gevoelige huid
  huid met neiging tot acne
  normale huid
  rijpe huid
  vette huid
  Gezicht
  donkere kringen en wallen onder de ogen
  gevoeligheden
  Lichaam
  irritaties
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HAMAREB200