Lippenbalsem kokos - cacao - mandarijn

Deze rijke lippenbalsem neemt u makkelijk overal mee. Met heerlijke geur van cacao en mandarijn, voedt en verzacht gesprongen lippen.

Ingrediënten voor een potje van 15 ml

  • 2 koffielepels plantaardige bio cacaoboter in pasta
  • 2 koffielepels bio kokosolie
  • 2 druppels essentie van bio rode mandarijn

Materiaal

  • 1 bain-marie
  • 1 potje van 15 ml
  • 1 mini-garde

Bereiding

  1. Reinig en desinfecteer het materiaal, de benodigdheden, het werkblad en de handen.
  2. Laat de cacaoboter en de kokosolie smelten au bain-marie. Meng met de mini-garde en neem weg van het vuur eens gesmolten.
  3. Wanneer de mengeling afgekoeld maar nog steeds vloeibaar is, voegt u de etherische olie toe en mengt u met de mini-garde.
  4. Giet de mengeling in het potje. Laat de balsem staan op kamertemperatuur (als de bereiding moeilijk solide wordt, plaats het potje enkele minuten in de diepvries).

Bewaart 6 maanden op een donkere, koele plaats.