Lippenbalsem kokos - cacao - mandarijn

Published : 05-08-2019 14:37:26 - Categories : , Default

Ingrediënten voor een potje van 15 ml

- 2 koffielepels plantaardige bio cacaoboter in pasta

- 2 koffielepels bio kokosolie

- 2 druppels essentie van bio rode mandarijn

Materiaal

- 1 bain-marie

- 1 potje van 15 ml

- 1 mini-garde

Bereiding

1/ Reinig en desinfecteer het materiaal, de benodigdheden, het werkblad en de handen.

2/ Laat de cacaoboter en de kokosolie smelten au bain-marie. Meng met de mini-garde en neem weg van het vuur eens gesmolten.

3/ Wanneer de mengeling afgekoeld maar nog steeds vloeibaar is, voegt u de etherische olie toe en mengt u met de mini-garde.

4/ Giet de mengeling in het potje. Laat de balsem staan op kamertemperatuur (als de bereiding moeilijk solide wordt, plaats het potje enkele minuten in de diepvries).

Bewaart 6 maanden op een donkere, koele plaats.

Share this content