• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Plantaardige oliën

  Kokos bio vierge plantaardige olie

  3 Reviews

  Bio vierge kokosolie behandelt de droge, rijpe en minder elastische huid. Deze plantaardige olie werkt preventief tegen barstjes en kloven. Ze hydrateert en verzacht en is een goede aftersun.  Ook gebruikt als masker voor de shampoo, herstructureert ze het haar en strijkt het glad, kokosolie zorgt voor glanzend haar. Een must-have ingrediënt voor uw home made natuurlijke cosmetica!

  Meer lezen

  € 5,80

  En Stock

  • Cocos nucifera
  • Plantaardige olie van de eerste koude persing, afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-Be.
  • Oorsprong: Filippijnen 
  • Gebruikt deel: Kern 
  • Vegan

  De vierge kokosolie werd geëxtraheerd door persing van verse kokosnoten.

  Haar zeer aangename en fruitige geur is het bewijs dat het niet over de kopra olie gaat met eerder ranzige nuances. Deze laatste is verkregen vanaf gedroogde kokosnoten. Kokosolie heeft een melkachtig uiterlijk.

  Ze heeft de neiging vrij snel te stollen maar het volstaat het flesjes tussen de handen te houden om terug haar vloeibare consistentie te verkrijgen.

  Haar essentiële vetzuren, vooral laurinezuur, en haar vitaminen A en E maken van haar een schat aan heilzame werkingen voor de huid en de haren.

  Ze behandelt de droge, rijpe en minder elastische huid. Ze werkt preventief tegen barstjes en kloven. Ze hydrateert en verzacht en is een goede aftersun.    

  Ze herstructureert het haar en strijkt het glad: studies tonen aan dat ze zelfs in de kern van het haar kan doordringen. Ze is geschikt voor fijn en dof haar en haren met gespleten punten. Ze is eveneens specifiek geschikt voor krullend en kroezig haar. Men kan het natuurlijk gebruiken: als masker vòòr een shampoo of, gematigd en door haar goed op de twee handpalmen te verdelen, na de shampoo. 

  Door haar krachten en haar aroma, wordt kokosolie overwogen als ingrediënt van de oliefase voor alle cosmetische crèmes.

  Huidtype
  droge huid
  gemengde huid
  gevoelige huid
  normale huid
  rijpe huid
  Gezicht
  droogheid
  gevoeligheden
  uitdroging
  Haar
  voeden en sublimeren
  Lichaam
  droogheid
  irritaties
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HVCONUB100