• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Muskaatnoot bio etherische olie

  Gebruik de biologische etherische olie van Muskaatnoot om de spijsvertering te verbeteren en als stimulerend middel voor de algemene bloedcirculatie.

  Meer lezen

  € 6,89

  En Stock

  Muskaatfamilie (Myristicaceae)
  Latijnse benaming: Myristica fragrans 
  Etherische olie verkregen door distillatie van noten
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voorstelling
  Deze etherische olie, samengesteld uit monoterpenen, monoterpenolen en esters, stelt een perfecte aromatische gelijkenis voor met de noot, afkomstig uit Azië waaruit ze is getrokken.

  Eigenschappen*
  Het is een algemeen, hersen- en bloedcirculerend stimulerend middel. Ze stimuleert de spijsvertering en is antibacterieel en antispasmodisch. Men raadt haar dus aan in geval van moeilijke spijsvertering dat samen gaat met een darminfectie en buikloop, digestieve atonie en spasmodische enterocolitis. Ze is uterotonisch en emmenagoog. De aanwezigheid van paracymeen maakt haar een analgeticum door huidapplicatie (reuma, spierpijn,...).

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma dat vrijkomt is warm, zacht, gekruid en etherisch. Men raadt haar aan voor personen die nerveus en bezorgd zijn, die altijd maar denken en niet genoeg slapen! Bevoorrecht hier een zachte verdamping en vooral cutaan gebruik: als frictie, genoeg verdund, of als massage.

  Ons advies
  Een gemakkelijk herkenbare reukpersonaliteit. Indien u het inwendig gebruikt, doe het dan voorzichtig en met kleine hoeveelheden. De kenmerkende molecule van deze etherische olie, die eveneens de oorzaak is voor het wantrouwen dat ze geeft, is een ether: myristicine. De muskaatnoot uit Sri-Lanka echter, die wij hier voorstellen, bevat minder dan 2 % ervan, wat haar een reële finesse geeft en haar gemakkelijker bruikbaar maakt. Uitwendig uit de etherische olie haar interessante, een beetje te overvloedige, eigenschappen zonder het risico dat is gelinkt aan de aanwezigheid van te veel myristicine (andere afkomsten bevatten er ongeveer 10%). 

  Aromatische identiteit
  Karakter van de specerij
  Karakter van het fruit
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEMYFRB10