• B-corp
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Helichrysum bio essentiële olie (7% verdunning)

  1 Reviews

  Mediterrane bloem emblematisch voor de Corsicaanse bodem! Zijn gouden bloemhoofdjes, gegroepeerd aan de top van hun stengels, condenseert al zijn essentie. Oogsten voordat ze volledig opengaan garandeert een vloeibare en intense essentiële olie van hoge kwaliteit. In combinatie met biologische jojobaolie van eerste persing, zal het u verleiden met zijn warme en subtiele honinggeur.

  Meer lezen

  € 9,88

  En Stock

  Samengesteldbloemigen (Asteraceae)
  Latijnse benaming: Helichrysum italicum
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Verdunning (7%) van onze etherische bio olie uit Corsica in de plantaardige bio vierge olie van hazelnoot, geapprecieerd voor haar finesse.

  Voorstelling
  De plantkundigen stellen de samengesteldbloemigen voor als één van de meest geëvolueerde families van het plantenrijk. Hun etherische olie bevestigt dit! Deze plant met gele bloemen bevindt zich in bepaalde bevoorrechte plaatsen van het Middellandse Zeegebied: Corsica, Sardinië maar ook in de Balkan. Ze bestaat uit esters, dionen (moleculen verwant met de ketonen), sesquiterpenen, monoterpenen, oxides,... Het deel van de dionen (ideaal rond 10 %) en de esters moet significant zijn. In dit opzicht blijft vandaag alleen de afkomst van Corsica optimaal. En het is deze die wij u aanbieden.

  Eigenschappen*
  Haar onderscheidende eigenschap: de etherische olie van helichrysum dynamiseert de bloedsomloop en is een antistollingsmiddel. Ze is opmerkelijk doeltreffend op hematomen ("blauwe plekken") zelfs wanneer ze oud of inwendig zijn. In alle behandelingen van spataders en zware benen zit helichrysum in de samenstelling. Hetzelfde geldt bij alle behandelingen van couperose. Door zijn hoog estergehalte is het helichrysum eveneens antispasmodisch.  

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma dat vrij komt uit het helichrysum is zacht, sterk en intens. De etherische olie van helichrysum heeft een intens psychologisch vermogen, in staat de intuïtie, de verbeelding en de creativiteit te stimuleren, inspirator van de dromen en de illusies. Ze is versterkend en luchtig- men kan zeggen dat ze eveneens de "blauwe plekken van de ziel" verzacht. Ze is zeker immortel ondanks haar broze verschijning. 

  Ons advies
  Zelfs 7 % verdund zal het krachtige helichrysum u niet teleurstellen. Onder deze vorm, kan u het gebruiken voor de hematomen en lichte kneuzingen, als schoonheidsolie voor het gezicht voor haar regenererende en anti-couperose krachten en als olieparfum voor haar psycho-emotionele impact.

  Huidtype
  gevoelige huid
  rijpe huid
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  FRHEITB15