• Bio

  Essentiële oliën

  Bio etherische olie van Roze peper

  ROZE PEPER bio Certisys Gebruik deze etherische olie van roze peper in een massageolie of in verdamping om algemeen de bloedcirculatie, spieren en gewrichten te stimuleren.

  Meer lezen

  € 8,18

  En Stock

  Pruikenboomfamilie (Anacardiaceae)
  Latijnse benaming: Schinus terebenthifolius
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bessen
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd BE-BIO-01

  Voornaamste bestanddelen:
  delta-3-careen: 36 %
  alfa-fellandreen: 11 %
  alfa-pineen: 10 %
  limoneen: 6%

  Voorstelling
  Een bladhoudende boom afkomstig uit Zuid-Amerika, meer bepaald uit Peru. De traditionele volkeren van dit deel van het continent beschouwt het als een wondermiddel. Deze etherische olie is afkomstig uit Madagaskar. Het is belangrijk dat alleen de bes wordt gedistilleerd om deze kwintessens, tegelijkertijd stimulerend en aangenaam fruitig, te bekomen. De monoterpenen domineren, maar in een grote variëteit.

  Eigenschappen*
  Deze etherische olie is een algemeen, spier-, gewrichts- en bloedcirculerend stimulerend middel. De overvloedige aanwezigheid van pinenen, maakt er eveneens een tonicum van voor de ademhaling, met slijmafdrijvende en antiseptische krachten. Men zal deze etherische olie gebruiken bij het vervaardigen van een massageolie of om het te verdampen, naargelang de gezochte toepassingen. Verdamping zal het best haar aseptische en neurotonische krachten vrijgeven. Bij uitwendig gebruik op de onderbuik, enkele dagen voor de regels, kan ze helpen de pijn te verzachten.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het is interessant even op te halen dat alleen de bes gedistilleerd werd, en niet de twijgjes en de bladeren. Een andere aanwijzing werd ons bezorgd door de botanische familie, dezelfde als die van de mastiekboom. De schijnpeperboom bestaat uit een stabiele, rustige personaliteit, opmerkelijk goed evenwichtig met zichzelf en haar omgeving. Deze olie, minder hard dan de Pistacia lentiscus, is niets minder dan een uitnodiging voor een volwaardig en gezond leven. Deze uitnodiging werd ons met veel tact bezorgd. Voorkeur gebruik: massageolie, verdamping, aromatische douche, aromatisch bad.

  Ons advies
  Een gepeperde geur maar waaruit een voortreffelijke finesse vrijkomt. "Vrouwelijk' zouden sommigen zeggen. Wij raden haar vooral aan bij het begin van de dag, voor zij die graag in vorm zijn en volledig aanwezig zijn in hun omgeving. 

  Welzijn
  algemene tonus
  misselijkheid
  moeilijke spijsvertering
  spierpijnen
  Aromatische identiteit
  Karakter van het fruit
  Emotionele impact
  Bewust worden van zijn waarde
  De openheid naar anderen begunstigen
  Het moment beter beleven
  Zijn vitale energie bevrijden
  Bio
  Ja

  Referentie
  HESCTEB10

  Commentaar

  0 Reviews

  U spreekt het beste over onze producten!