• -30%
  • B-corp

Essentiële oliën

Eucalyptus polybractea bio essentiële olie

Eucalyptusbomen omvatten een aanzienlijk aantal soorten en variëteiten. Deze grote bomen zijn bijzonder gesteld op warme klimaten en hun bladeren produceren diverse aromatische moleculen. De olfactorische expressie van Eucalyptus polybractea is bijzonder origineel: achter de klassieke noten komen al snel kruidige geuren tevoorschijn, die duidelijk doen denken aan komijn!

Meer lezen

€ 8,94

€ 12,77

En Stock

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming: Eucalyptus polybractea cryptoniferum
Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Onder de verschillende soorten eucalyptus, stelt deze een biochemie voor dat zich organiseert rond cineol, paracymeen (een monoterpeen), spathulenol (een sesquiterpenol) maar ook rond crypton (een keton, rond 5%) en een paar aldehyden.

Eigenschappen*
De Franse school wijst op de buitengewone antivirale werking van deze etherische olie en haar zeer ruim toepassingsgebied in dit domein. Men onthoudt eveneens haar werking ten dienste van de pijnlijke gewrichten, alsook haar ontlastend vermogen. Het gebruik van deze etherische olie vereist voorzichtigheid door de aanwezigheid van ketonen. Afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het reukgevoel is origineel: achter de klassieke toetsen van het Eucalyptus geslacht worden de intensiteit van ketonen en een vleugje aldehyde, verwant met die van komijn, opgemerkt. Haar aromatische identiteit van het blad verleent aan dit personage een mentale dominante maar deze laatste is tegelijkertijd gesublimeerd en gematigd door vele andere aspecten: de stevige grondbasis, een sterke intuïtie, een mooie openheid van het hart. Zeer mooie etherische olie die aan de energieën toestaat zich te verspreiden in alle richtingen.

Ons advies
Met kleine hoeveelheden! Lichte zalvingen op de polsen en de plexus solaris zouden moeten volstaan. En waarom het niet aanbrengen, altijd met kleine hoeveelheden, op de baan van de longmeridiaan... Deze etherische olie is, een beetje als de etherische olie van alant, perfect geschikt wanneer een chronisch ademhalingsprobleem, gelinkt aan een verzwakt immuunsysteem, een mens van alle energie ontneemt.

Referentie
HEEUPOCRB5