• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Groene citroen of limoen bio essence

  Met deze etherische olie bent u zo in zomerstemming! Haar frisse geur brengt u onmiddellijk naar de zon! Te verstuiven of voor gebruik in de culinaire aromatherapie.

  Meer lezen

  € 4,95

  En Stock

  Wijnruitfamilie (Rutaceae)
  Latijnse benaming: Citrus aurantifolia 
  Essence verkregen door het uitpersen van de zeste van het fruit
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  Deze essence komt uit Mexico en wordt gekenmerkt door haar fijne nuances dat haar ver boven de meeste "limoenen" plaatst. Haar essence is samengesteld uit monoterpenen waarvan de percentages sterk overeenstemmen met die van de Citrus limonum, maar de limoneen toets is minder vertegenwoordigd. Men vindt er ook citral, esters en, in dit bijzonder geval, monoterpenolen, een beetje talrijker en vooral gevarieerd.

  Eigenschappen
  Alleen of gemengd, het is interessant deze essence van groene citroen te reserveren voor de desinfectie van lokalen door verstuiving. De aanwezigheid van monoterpenolen verleent haar een bijzonder immuno-stimulerende impact. De biochemie van deze etherische olie uit Mexico maakt haar eerder neurotonisch. Zoals het fruit zelf, maakt de essence van groene citroen u creatief in de culinaire aromatherapie.

  Psycho-emotioneel vlak
  Tussen de citroen, gericht naar het mentale, en de bergamot, met harmoniserende krachten, eist de groene citroen een zuivere originaliteit op. Een zeer aangename essence die de mentale aanwezigheid en het eenvoudige plezier om te bestaan combineert. Zoals een vriendelijk, zorgzaam en vrijgevig personage.

  Gebruiksvoorzorgen

  • Deze olie kan irriterend zijn wanneer ze puur op de huid wordt gebruikt, verdunnen in plantaardige olie is aangewezen.
  • Risico op fotosensitiviteitseffect, niet te veel gebruiken in een mengeling, uit voorzorg de behandelde lichaamsdelen niet blootstellen aan daglicht gedurende enkele uren na het aanbrengen.
  • Elk contact met de ogen vermijden.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.
  • Deze essentiële olie is zuiver en dus krachtig. Deze essentiële olie kan worden gebruikt bij het koken, mits vooraf verdund volgens de aanbevelingen, verdund in een vetstof (olie, zuivel), alcoholisch of stroperig (honing, siroop). Niet puur in te nemen.

  Aromatische identiteit
  Karakter van het fruit
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HECIAFB10