• Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Gele Tijm Linalol bio etherische olie

  Gele tijm is een zachtere olie dan rode tijm. Tijm zorgt voor een versterkend gevoel en verhoogt de weerstand. Bij verstuiving heeft ze een verzachtende invloed op de luchtwegen en de keel.

  Meer lezen

  € 7,97

  En Stock

  Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of Labiatae)
  Latijnse benaming: Thymus vulgaris linaloliferum
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1
  Afkomstig uit Frankrijk

  Voedingskwaliteit

  Belangrijkste bestanddelen:
  linalool 83,03 %
  linalylacetaat 6,49 %
  thymol 0,24 %

  Voorstelling
  Deze Thymus vulgaris ct linalol is, door zijn hoog gehalte aan linalool, een serieus vervangingsmiddel voor het rozenhout. Zonder de relatieve monotonie te hebben van deze laatste: de aanwezigheid van esters en een vleugje thymol verlenen haar veel persoonlijkheid. Het rendement van de distillatie van tijmsoorten blijft laag en de prijs ondervindt daar systematisch de gevolgen ervan. Deze gele tijm wordt zeer spaarzaam gebruikt. 

  Eigenschappen*
  De etherische olie van zachte tijm stimuleert de immuniteit en bestrijdt de infecties. Ze stimuleert de algemene vitaliteit wanneer deze in het gedrang komt door een verzwakt immuunsysteem. De zachtheid van haar bestanddelen vergemakkelijkt elk gebruik. Behalve haar zeer bekende toepassingen, is het ook interessant voor kinderen.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  De hoge aanwezigheid van linalool impliceert altijd een neurotonische en antistress werking. Hoewel op de achtergrond de aardse persoonlijkheid van tijm haar vitaliteit geeft. Deze etherische olie is uitstekend geschikt voor gevoelige personen waarvan de werking is belemmerd door een zwakke immuniteit en de moeilijkheid om stress te beheren. De kinderen waarderen het: men zal eraan denken het te gebruiken wanneer het kind in zichzelf is terug getrokken en moeilijk in contact kan treden met anderen.

  Ons advies
  De « light » versie, en als op maat gemaakt voor gevoelige kinderen en personen, van één van de krachtigste etherische oliën van het aromatherapeutische repertorium. Ze wordt het best gebruikt als massage of als lichte verdamping.  

  Welzijn
  ademhaling
  algemene tonus
  immuniteit
  plasproblemen
  winteraandoeningen
  Huidtype
  huid met neiging tot acne
  Aromatische identiteit
  Karakter van het gras
  Emotionele impact
  Zich uitdrukken wanneer men in zichzelf is gekeerd, aan mutisme lijdt
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HETHVULI5

  Commentaar

  0 Reviews

  U spreekt het beste over onze producten!