• -50%
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Eucalyptus Smithii bio essentiële olie

Zoals alle Eucalyptusbomen is hij zeer goed bestand tegen agressie van buitenaf. Hij is te herkennen aan zijn lange, grijsgroene, hangende bladeren, die door koala's zeer worden gewaardeerd en zelfs een groot deel van hun dieet uitmaken. De etherische olie ervan is welbekend: fris en luchtig, maar ook met een licht citroenachtige noot.

Meer lezen

€ 1,59

€ 3,18

En Stock

Mirtefamilie (Myrtaceae)
Latijnse benaming: Eucalyptus smithii
Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Cineol in overvloed, maar ook monoterpenen: pinenen vooral. Een klein vleugje aldehyden en monoterpenolen, vooral alfa-terpineol, verleent vooral charme aan deze etherische olie. 

Eigenschappen*
Een intense maar ook gematigde ademhalingswerking: het koppel cineol-pinenen, zeer evenwichtig, is kenmerkend voor deze etherische olie wanneer men haar vergelijkt met die van Eucalyptus radiata en Eucalyptus globulus. Het ontlastende en vloeibaar makende effect van de bronchiale secreties is manifest. Minder specifiek op dit vlak dan bij de eucalyptus radiata, deze is immunostimulerend. Men stelt ook een licht koortsverdrijvend effect vast.
Wordt beter verdragen voor de lagere luchtwegen dan de eucalyptus globulus. Voornamelijk als verdamping te gebruiken.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Sterk verbonden op mentaal vlak, zoals alle etherische oliën die rijk zijn aan cineol. Als de meeste eucalyptus beschouwd kunnen worden als rationele personaliteiten, een beetje koel, brengt deze Eucalyptus Smithii haar eigen nuances mee. De aardse verankering mist haar niet, geeft haar een bijzondere diepe energie.
Om het even waarvoor men het gebruikt, deze etherische olie verdient gecombineerd te worden- de beste partner is de grove den, die natuurlijk de aanwezigheid van pinenen versterkt. Het synergie effect is nog beter.

Ons advies
Te weinig gebruikt naar onze mening. Haar plaats is tussen de eucalyptus radiata, altijd de "zachtste", en de eucalyptus globulus, soms een beetje te direct. Ze verspreidt goed maar verstikt niet, en dat blijkt juist te zijn wanneer u het combineert met de grove den.

Welzijn
ademhaling
immuniteit
verkoudheid en lopende neus
winteraandoeningen
Huidtype
huid met neiging tot acne
Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Emotionele impact
Zijn vitale energie bevrijden
Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HEEUSM10