Ravintsara bio essentiële olie

Ravintsara bio essentiële olie

Zuiverend, krachtig, onmisbaar in de winter, stimuleert de natuurlijke afweer van het lichaam en bevordert het ademhalingscomfort. Bij diffusie zuivert het de lucht en wordt het geassocieerd met vele andere essentiële oliën. Het kalmeert zenuwachtigheid, verzacht de angsten en is dus een grote bondgenoot om de slaap en het herstel te bevorderen. Essentiële olie uit de Malagassische farmacopee, om altijd op zak te hebben!

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De etherische olie van bio ravintsara is onmisbaar in de winter, eentje om altijd op zak te hebben. Met haar krachtige antivirale en antibacteriële werking, bestrijdt ze de winterse NKO-infecties, stimuleert ze de weerstand en bevordert ze de ademhaling. Ook effectief bij herpes. In verstuiving zuivert ze de lucht. Ze werkt kalmerend, ook bij angstgevoelens.


Voorstelling

Deze kamferboom uit Azië werd getransplanteerd in Madagaskar en geeft ons, sindsdien, een specifieke etherische olie, belangrijk in de aromatherapie. Ze bevat oxiden, monoterpenen, monoterpenolen, sesquiterpenen, … Ze wordt goed getolereerd en is zeer doeltreffend. Ravintsara is zeer gevraagd en de productie, voor de bio productie, kan moeilijk volgen. Eigenschappen*

Ravintsara stimuleert de verzwakte immuniteit en is sterk antiviraal. Te gebruiken in geval van griep, virale bronchitis, zona, herpes, klierkoorts,… Voor de ademhalingsproblemen kan het als atmosferische verdamping gebruikt worden, maar vooral als frictie door haar uitstekende huidtolerantie. Ravintsara beschikt eveneens over neurotonische eigenschappen: ze helpt in geval van slapeloosheid, depressie en angst. * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. Psycho-emotioneel vlak

De etherische olie van ravintsara verspreidt een jeugdig, warm en doordringend aroma. De cineol, goed vertegenwoordigd, kan de karakteristieke nuance van een laurierfamilie niet op de achtergrond schuiven. Etherische olie voor wilskracht: ze toont de oplossing en helpt zij die twijfelen vertrouwen te nemen in hun eigen capaciteiten om een andere wending te nemen. 

Aromatische identiteit
Karakter van het hout
Bio
Ja
Emotionele impact
De twijfel afvoeren,  Een zwakke wil bestrijden,  Zich heropbouwen met zijn eigen krachten
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ademhaling,  algemene tonus,  relax,  slaap,  stress,  verkoudheid en lopende neus,  winteraandoeningen