Dille

Dille

De etherische olie van dille is onmisbaar bij darmoverlast: ongemak, krampen, winderigheid: niets houdt haar tegen!

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
  • Latijnse benaming: Anethum graveolens
  • Etherische olie verkregen door distillatie van zaden
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

De schermbloemigen (apiaceae of umbelliferae) zijn overvloedig aanwezig op de hele planeet, Europa inbegrepen. Verschillende onder hen bieden ons een etherische olie: anijs, karwij, koriander, venkel,… De etherische olie van dille bestaat uit monoterpenen en ketonen. 

Ze handelt, onder andere, op winderigheden, kolieken en intestinale spasmen, want de etherische oliën van zaden hebben een antispasmodisch effect op de gladde spierweefsels die de peristaltische bewegingen van de darmen controleren. Ze bestrijdt de insufficiëntie van de lever en de galblaas. Het is eveneens een goed diuretisch middel en nierbeschermend.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Het aroma dat vrijkomt is fijn en fris en heeft een lichte anijssmaak. De etherische olie van dille oefent een neurotonisch en antidepressief effect uit. Ze harmoniseert het geheel van digestieve functies, frist de geest op en scherpt haar aan door haar buitengewone stimulerende werking.

Een uitstekende manier om te genieten van de digestieve eigenschappen van etherische olie van dille is door 2 à 3 druppels toe te voegen aan een vinaigrettesaus op basis van olijfolie en citroensap.

Lees meer op p. 222 van het Franstalige boek "Corps et âme" van André Bitsas, stichter van Bioflore en directeur van de Ecole d'Aromathérapie Appliquée.

Bio
Ja
Emotionele impact
De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
moeilijke spijsvertering,  pijnlijke maandstonden