• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Dille bio etherische olie

  De etherische olie van dille is onmisbaar bij darmoverlast: ongemak, krampen, winderigheid: niets houdt haar tegen!

  Meer lezen

  € 9,34

  En Stock

  Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
  Latijnse benaming: Anethum graveolens
  Etherische olie verkregen door distillatie van zaden
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  De schermbloemigen (apiaceae of umbelliferae) zijn overvloedig aanwezig op de hele planeet, Europa inbegrepen. Verschillende onder hen bieden ons een etherische olie: anijs, karwij, koriander, venkel,… De etherische olie van dille bestaat uit monoterpenen en ketonen. 

  Eigenschappen*
  Ze handelt, onder andere, op winderigheden, kolieken en intestinale spasmen, want de etherische oliën van zaden hebben een antispasmodisch effect op de gladde spierweefsels die de peristaltische bewegingen van de darmen controleren. Ze bestrijdt de insufficiëntie van de lever en de galblaas. Het is eveneens een goed diuretisch middel en nierbeschermend.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma dat vrijkomt is fijn en fris en heeft een lichte anijssmaak. De etherische olie van dille oefent een neurotonisch en antidepressief effect uit. Ze harmoniseert het geheel van digestieve functies, frist de geest op en scherpt haar aan door haar buitengewone stimulerende werking.

  Ons advies
  Een uitstekende manier om te genieten van de digestieve eigenschappen van etherische olie van dille is door 2 à 3 druppels toe te voegen aan een vinaigrettesaus op basis van olijfolie en citroensap.

  Lees meer op p. 222 van het Franstalige boek "Corps et âme" van André Bitsas, stichter van Bioflore en directeur van de Ecole d'Aromathérapie Appliquée.

  Welzijn
  moeilijke spijsvertering
  pijnlijke maandstonden
  Emotionele impact
  De intuïtie, de inspiratie en de creativiteit begunstigen
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEANGR10