Bio etherische olie van Wilde wortel

Bio etherische olie van Wilde wortel

WILDE WORTEL bio Certisys Deze essentiële olie van wilde wortel heeft een ontzwellende en regenererende kracht voor de gevoelige huid.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

Schermbloemenfamilie (Apiaceae of Umbelliferae)
Latijnse benaming: Daucus carota ssp. Maximus
Etherische olie verkregen door distillatie van zaden
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd Be-Bio-01

Voornaamste bestanddelen:
dauceen: 45,48 %
alfa-pineen: 9,75 %
sabineen: 7,05 %
carotol : 1,76 %
daucol : 1,11 %

Voorstelling
De wilde versie is minder bekend dan haar gecultiveerde variant, maar beschikt over het dubbele voordeel om bio te zijn…. en dus wild, zoals haar naam aangeeft. Het is de specifieke sesquiterpeen van de wortel, de dauceen, die het leeuwendeel voor zichzelf opeist. De carotol daarentegen is veel discreter dan in de biochemie van de gecultiveerde wortel. Dit "verlies" wordt gedeeltelijk gecompenseerd door een betere vertegenwoordiging van de andere sesquiterpenol, de daucol. 

Eigenschappen*
Over het algemeen heeft ze dezelfde eigenschappen als die van de gecultiveerde wortel op het gebied van drainage en regeneratie van de lever. We onthouden eveneens haar actie in de cosmetische aromatherapie: haar ontzwellende en regenererende kracht dat zich voornamelijk richt op de gevoelige huid. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
De etherische olie van wilde wortel onderscheidt zich door een nogal aardachtige geur en minder wrang dan haar gelijke, de gecultiveerde wortel. Ze is een etherische olie met een herstelvermogen, eveneens op psycho-emotioneel vlak. Ze zal een onzeker individu helpen alle capaciteiten in zichzelf te vinden die nodig zijn voor zijn wederopbouw. Het wilde karakter van de plant lijkt ons een groot voordeel in deze bijzondere context. In de natuur heeft deze mooie schermbloemige, die tot 1 meter hoog kan zijn, geen schrik zich te tonen!

Ons advies
Het is gewoon de sterkte van een authentieke wilde plant die gevrijwaard is tegen elk type van behandeling, tegen elk type van milieuverontreiniging (bijgevolg bio). Het uitwendig gebruik (eveneens in de culinaire aromatherapie) openbaart aangename verrassingen: de eerste indruk openbaart een grote gelijkenis qua smaak met de eigenlijke wortel. Vervolgens observeert men een vleugje peer. Conclusie: veel interessanter dan ze op het eerste zicht lijkt.

Bio
Ja
Huidtype
gevoelige huid,  normale huid,  rijpe huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
ontgiften,  zelfvertrouwen