De detox lentekuur

De detox lentekuur

Na de winter heeft ons lichaam een grote schoonmaak nodig om de toxines die het opgeslagen heeft tijdens de winter vrij te laten. Zware maaltijden, stress, gebrek aan beweging, residu's van medicatie of omgevingsvervuiling kunnen het werk van onze afvoerorganen (lever en nieren) vertragen en verstoren. Het is nodig deze uitscheidingsorganen te verlichten en te ondersteunen om heel het jaar goed te werken. Een lentedetox geeft het hele organisme terug energie, bevrijdt ons van de seizoensmoeheid, kleine chronische neus-keel-oorkwaaltjes, puistjes en een doffe winterhuid!

Door de lever te verlichten, werken we ook op de andere uitscheidingsorganen zoals de huid, de longen en de darmen. In de Chinese geneeskunde begint de lente vanaf begin februari en vanaf half februari kan u een lentekuur starten om het lichaam te doen herleven.

Wij stellen u 2 kuren naar keuze voor binnen de aromatherapie, met hydrolaten en essentiële oliën.

Als u zwanger bent is het niet het ideale moment om een detox te doen!

Voor een doeltreffende

zachte kuur kiest u voor een detox ofwel op basis van hydrolaten, ofwel op basis van etherische oliën, maar combineer liever geen meerdere kuren tegelijkertijd.

Drink tijdens de hele kuur voldoende water, kies voor gezonde en lichte maaltijden, rijk aan seizoensgroenten en -fruit, volkoren granen en peulvruchten.

Denk er ook aan om een fysieke activiteit te doen als u uw winterslaap heeft gehouden en vergeet de fiets niet om naar het werk te gaan!

Stap 1: Een zachte kuur op basis van hydrolaten

Hydrolaten zijn zachter dan essentiële oliën en heel gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn een goede en zachte basis voor een detox.

Er zijn 2 mogelijkheden voor uw detoxkuur met hydrolaten:

  • Meng een soeplepel hydrolaat (of een mengelingen van hydrolaten) in een liter water en drink uit tijdens de dag
  • Meng een koffielepel hydrolaat (of een mengelingen van hydrolaten) in een warme kop water en drink als een thee, enkele keren per dag gedurende 21 dagen

Kies voor plantenhydrolaten die ontgiften, draineren en de lever regenereren zoals:
Hydrolaat van bio Rozemarijn-verbenonHydrolaat van bio JeneverbesHydrolaat van bio Wilde WortelHydrolaat van Cipres (bij voorkeur in combinatie met jeneverbes)

Stap 2: Een detox kuur op basis van etherische oliën

Etherische oliën met drainerende, regenererende eigenschappen voor de lever zijn doeltreffend in een lentekuur. Gebruik ze oraal in een aangepaste synergie. De lentekuur met etherische oliën is voorbehouden voor volwassenen in goede gezondheid. Als u een medische behandeling heeft, vraag advies bij een specialist vooraleer uw lentekuur te starten.

Dit zijn de etherische oliën voor een detox kuur: citroen, wilde wortel, jeneverbes, rozemarijn-verbenonlavas

Eenvoudige detox met essentie van bio citroen

1 druppel essentie van citroen 3 keer per dag, verdund in een beetje plantaardige olie of honing, gedurende 21 dagen.

Voorbehouden voor volwassen, niet geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen en mensen die bloedverdunnende medicatie nemen.

Detox-synergie

Etherische olie van Jeneverbes + essentie van citroen: 1 druppel van elke olie elke ochtend in te nemen gedurende 21 dagen, verdund in een beetje plantaardige olie of op een neutraal tabletje.

Onze selectie

U zult ook

Al onze artikelen