Welk hydrolaat kiezen voor mijn huid?

Welk hydrolaat kiezen voor mijn huid?

Hydrolaten zijn afkomstig uit het distillatieproces van de aromatische planten en bevatten aromatische moleculen van de plant maar zijn makkelijker in gebruik dan etherische oliën omdat ze minder irriterend zijn. Hydrolaat wordt ook wel bloemenwater of bloesemwater genoemd, ze zorgen voor elk huidtype en u verwerkt ze makkelijk in uw dagelijkse verzorgingsritueel.

Hoe hydrolaten gebruiken voor de huid?

In lotion:

's avonds, na het ontschminken en reinigen van de huid met een zachte verzorging, brengt u hydrolaat aan over het gelaat met een bio wettenschijfje of een herbruikbaar katoenen doekje. Druk lichtjes aan op het hele gezicht. Het hydrolaat zorgt voor een eerste verzorging van de huid en bereidt de huid voor op uw nachtverzorging!

Om de huid 's ochtends te reinigen

ga met een herbruikbaar katoenen doekje of bio wettenschijfje over het gelaat om de huid 's ochtends proper te maken. Dit bereidt de huid voor op uw dagverzorging. Geen zeep of ander reinigingsmiddel nodig 's ochtends, hydrolaat is voldoende!

Als spray om te verfrissen

op elk moment van de dag kan u hydrolaat verstuiven over de huid om deze te verfrissen, te parfumeren met de geur van uw favoriete hydrolaat of zelfs verstuiven over uw schmink om die beter te doen houden.

Als stoombad

verdun een eetlepel hydrolaat in een kom heet water. Houd uw gezicht met gesloten ogen boven de kom en bedek uw hoofd met een handdoek om de stoom niet te laten ontsnappen. Verbrand u niet. Een stoombad met hydrolaat reinigt de huid in de diepte, geef de voorkeur aan hydrolaat met zuiverende eigenschappen.

Welk hydrolaat voor een normale huid?

Uw huid heeft geen oneffenheden, trekt niet, geen roodheid: dit is puur evenwicht. Happy you! U kan elk type hydrolaat gebruiken, met een voorkeur voor hydrolaten die tonisch zijn voor de huid en aangenaam ruiken.

Hydrolaten voor de normale huid: Cassis, Geranium Rosat, Roos, Oranjebloesem

Welk hydrolaat voor een gemengde huid?

Een gemengde huid herkent u aan de T-zone (kind, neusvleugels, midden voorhoofd) die de neiging heeft om te glimmen terwijl de rest van uw gezicht normaal is, soms zelfs droog. Kleine oneffenheden steken soms de kop op. Om uw huid te helpen het evenwicht te herstellen, geeft u de voorkeur aan hydrolaten met herstellende eigenschappen, samentrekkend en tonisch zonder te veel uit te drogen.

Hydrolaten voor de gemengde huid: Hamamelis, Roos, Oranjebloesem

Welk hydrolaat voor een vette huid?

Uw huid heeft de neiging om te glimmen overdag met grote poriën en een neiging tot mee-eters en oneffenheden. Goed nieuws: de vette huid is minder gevoelig aan huidveroudering! Om een matte tint te krijgen en een fijnere huidkorrel gaan we voor zuiverende hydrolaten, herstellend en samentrekkend die de talgproductie reguleren.

Hydrolaten voor de vette huid: Scharlei, Fijne lavendel, Citroenmelisse, Pepermunt, Cineol-Rozemarijn, Atlasceder

Welk hydrolaat voor een acne-huid met oneffenheden?

Acne is vaak gelinkt aan een hormonaal onevenwicht en combineert ontstekingen van de huid, roodheid en oneffenheden. Acné komt vooral voor bij adolescenten maar kan eveneens volwassenen treffen, gelinkt aan verschillende factoren (stress, gebrek aan slaap, voeding, ...). Om oneffenheden te voorkomen en de huid te zuiveren kiezen we voor hydrolaten die antibacterieel zijn, zuiverend en kalmerend.

Hydrolaten voor de acne-huid: Fijne Lavendel, Laurier, Cineol-Rozemarijn, Verbenen-Rozemarijn, Bergbonenkruid, Geurig Alant

Welk hydrolaat voor een rijpe huid?

Met de jaren heeft onze huid de neiging om fijner te worden en gevoeliger aan huidverslapping. Aanvaarden dat de tijd vooruit gaat, met zachtheid en goed humeur is de beste antirimpel verzorging! En om de huid echt te ondersteunen, blijken plantenextracten heel doeltreffend te zijn! Om de huid sterker te maken kiezen we voor hydrolaten van herstellende planten, gekend om de verschijning van rimpels tegen te gaan en de huid te verstevigen.

Hydrolaten voor de rijpe huid: Cisteroos, Helichrysum/Strobloem, Roos

Welk hydrolaat voor een gevoelige huid en/of couperose?

De gevoelige huid is delicaat en verdraagt geen complexe cosmetische formules, reageert op temperatuursschommelingen, wordt makkelijk rood en vertoont tekenen van couperose of irritatie. Om de huid te kalmeren en de roodheid te verzachten, verkiezen we hydrolaten met ontstekingsremmende eigenschappen, die de micro-huidcirculatie stimuleren om couperose te voorkomen en te verzachten.

Hydrolaten voor de gevoelige huid en/of couperose: Roomse kamille, Echte kamille, Cisteroos, Helichrysum/Strobloem, Korenbloem

Welk hydrolaat voor een doffe huid?

Vermoeidhuid, stress, roken, gebrek aan beweging ... allemaal factoren die bijdragen tot een huid zonder natuurlijke glans. Om de grijze tint vaarwel te zeggen en terug glans te brengen kiezen we voor hydrolaten met verhelderende en versterkende eigenschappen.

Hydrolaten voor de doffe huid met gebrek aan glans: Wortel, Pepermunt, Roos

Welk hydrolaat om de ogen te verzachten, wallen en kringen onder de ogen te bestrijden?

Om vermoeide ogen door langdurig werk voor een computer bijvoorbeeld, of geïrriteerde ogen door fijn hangende stofdeeltjes te verzachten zijn kompressen met hydrolaten ideaal. U kan ook dagelijks de gevoelige zone rond de ogen verzorgen met hydrolaten die de micro-circulatie stimuleren om kringen onder de ogen te vermijden.

Hydrolaten voor de ogen: Korenbloem, Roomse kamille, Helichrysum/Strobloem